Lider de sindicat din Poliție: Șefii pun presiuni pe noi să dăm mai multe amenzi

Valer Kovacs este polițist în cadrul IPJ Timiș și președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor DECUS, filiala Timiș. Acesta a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că șefii din Poliție pun presiune pe polițiști să dea cât mai multe amenzi. Kovacs i-a scris inclusiv premierului României că se merge pe principiul „cine are mai multe sancțiuni”.

„Nu este competiție între polițiști, este competiție între șefi. Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. În funcție de lucrurile astea, se fac avansările înainte de termen și se dau salariile de merit. Eu am efectuat patrulare noaptea. La ora 3 nu trecea o mașină pe stradă. În două ore o trecut două mașini. Ce sancțiune să le dau? Să trag de oameni, să îi verifc la trusa medicală și la triunghiul reflectorizant? […] Nu se cere un număr de sancțiuni pe zi. Dar se merge pe principiul, cum era la începutul anilor 2000, când m-am angajat eu, nu poți să vii din teren fără nici o sancțiune. Mie nu poate să îmi ceară cineva sancțiune dacă eu am legitimat persoanele, am verificat în baza de date și efectiv nu am la ce să îi dau sancțiune. Nu mă pun să verific presiunea la roți sau dacă are numărul murdar”, spune sindicalistul.

Primesc sau nu polițiștii procent din cuantumul amenzilor pe care le aplică? Răspunsul oficial al Poliției Botoșani

One thought on “Lider de sindicat din Poliție: Șefii pun presiuni pe noi să dăm mai multe amenzi

  1. Deci se merge pe principiul : „Haideți să-i jecmănim pe proști, pe iobagi, pe sclavi, cât se poate, fără limită! Să le luăm câte rânduri de piei se poate de pe ei, că-s proști ca noaptea!” Așa-i c-așa-i? Până explodează mămăliga, hai să ne facem mendrele toți, de la prezident, până la ultimul tablagiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *