Șefii județului și reprezentanții bisericilor din Botoșani au stabilit cum vor avea loc slujbele de Înviere

Prefectul Dan Nechifor s-a întâlnit cu reprezentanții bisericilor din Botoșani pentru a discuta de evenimentele religioase care vor avea loc cu ocazia Paștelui.

La ședința Grupului de Suport Tehnico- Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României au fost prezenți reprezentanți ai structurilor MAI, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Protopopiatelor Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni în vederea stabilirii măsurilor de siguranță cu prilejul Învieri Domnului în contextul din acest an.
Întânirea a avut ca rol armonizarea dispozițiilor primite pe linie bisericească cu prevederile ordonanțelor militare în așa fel încât să se diminueze riscul unor manifestări necontrolate care ar putea favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-19.
Așadar, slujbele din Săptămâna Mare și de Sfintele Paști vor fi săvârșite anul acesta doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canalele TV.
Totodată, credincioșii au la dispoziție toate informațiile despre modul în care se vor desfășura slujbele bisericești, dar și toate acțiunile de sprijinire pentru ca fiecare dintre ei să primească lumina sfântă pe https://basilica.ro/indrumari-privind-slujbele-de-florii-d…/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *