Sume incredibile! Amenzi de un milion de euro date la Botoșani în prima lună de stare de urgență. Banii se duc la bugetul de stat

Valoarea amenzilor aplicate de polițiștii și jandarmii din Botoșani în prima lună de stare de urgență se ridică la aproximativ un milion de euro. Oamenii legii au aplicat, ca urmare a nerespectării ordonanțelor militare, sancțiuni contravenționale totale de 4,79 de milioane de lei. 

Cele mai multe dintre acestea au fost date pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, însă au fost sancțiuni dispuse și pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, dar și pentru o serie de comercianți care nu și-au închis barurile, așa cum prevede Ordonanța Militară 1.

Cea mai mare parte dintre amenzi revine Inspectoratului Județean de Poliție, care aplicat sancțiuni de 4 milioane de lei, în timp ce Inspectoratul Județean de Jandarmi a dat amenzi de 735.000 de lei.

Interesant este că, de la începutul stării de urgență și până în prezent, sancțiunile contravenționale au întregistrat o creștere semnificativă. 

La aceste amenzi date de Poliție și Jandarmerie se mai adaugă și sancțiunile date de Direcția de Sănătate Publică celor care erau izolați la domiciliu și care nu au respectat această măsură. Amenzile DSP Botoșani au variat între 10.000 de lei și 20.000 de lei. 

 

One thought on “Sume incredibile! Amenzi de un milion de euro date la Botoșani în prima lună de stare de urgență. Banii se duc la bugetul de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *