Sute de botoșăneni în carantină. Apelul autorităților către persoanele aflate în izolare la domiciliu!

Numărul botoșănenilor aflați în carantină instituționalizată a ajuns sâmbătă, la 480 de persoane. În cazul acestora se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 155 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, dintre care 59 sunt cadre medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati(din 159 testate) și două sunt cadre medicale din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi (din șapte testate).

Având în vedere situația epidemiologică pe teritoriul județului Botoșani și ținând cont de măsurile autorităților de limitare a răspândirii Covid-19, readucem în atenția botoșănenilor care sunt izolați la domiciliu că sunt obligați ca, atunci când întâmpină și semnalează probleme legate de furnizarea unor utilități publice, să înștiințeze operatorii despre acest aspect, pentru ca accesul pe proprietatea lor (locuință/gospodărire) să se facă cu echipament de protecție (combinezon, mască, mănuși etc).

Totodată, aducem în atenția tuturor operatorilor publici și privați că, pentru a evita situațiile în care botoșănenii izolați la domiciliu nu declară că se află într-o situație de risc, pot apela numărul de telefon 0231.508.155, linie deschisă la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru a identifica persoanele izolate la domiciliu și a lua măsurile de protecție necesare atunci când este obligatorie intervenția echipelor la locuința/gospodăria abonatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *