Panică într-o comună din Botoșani, fără medic de familie, în plină pandemie! „Cu restricțiile care sunt și carantină, cum ajungi la medic? Nu avem cu ce pleca, vă dați seama?”

Șase comune din județul Botoșani nu au nici măcar un medic de familie, în plină pandemie de coronavirus, iar localnicii sunt nevoiți să meargă în alte localități pentru o rețetă, bilet de trimitere sau un simplu control medical.  Este și cazul comunei Drăgușeni, unde localnicii se gândesc la ce e mai rău în cazul apariției unui focar în localitate.

Primarul a căutat un loc pentru a putea fi construit un dispensar medical și caută medici care să lucreze aici. 

„Îi foarte, foarte critic fără medic, mai ales pentru bătrâni, nu mai spunem pentru cei bolnavi, care au rețetă, trebuie să meargă la Săveni, la medic de familie, îi pasează de la unul la altul. Trebuie adeverință. E foarte, foarte greu. Trebuie să ne organizăm noi, mergem, o echipă de la primărie formată din doi- trei, cu viceprimar întreabă la fiecare ai nevoie de rețetă, anunță, se duc, le cumpără medicamente și le aduc acasă. Noi acum o să încercăm să punem la punct un dispensar”, a spus primarul din comună, Eugen Nechita.

Situația este cu atât mai grea o dată cu instaurarea restricțiilor de circulație. Microbuzele nu circulă, iar mulți dintre localnici nu au mașini personale.

Normal că e dificil, mai ales acum că suntem în carantină și nu avem acces să plecăm, nu merg microbuzele, normal că e foarte dificil, chiar foarte dificil, nu dificil. Dacă apare un focar…ne tratăm singuri acasă, care poate, care nu… asta e. Cu restricțiile care sunt și noi suntem în carantină, nu avem acces, nu avem cu ce pleca, nu avem toți mașini, nu avem cu ce pleca, vă dați seama! Când ajungi la medic, cum ajungi? Câte persoane au voie la medic?”, spune o localnică din Drăgușeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *