Moment istoric! Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost adusă duminică la Botoșani, a părăsit pentru a treia oară Iașiul. S-a mai întâmplat în Al Doilea Război Mondial și în timpul unei secete puternice

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, care a fost adusă duminică la Botoșani, a părăsit pentru a treia oară Iașul. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în decurs de aproape 379 de ani,  racla nu a părăsit Capitala Moldovei decât de două ori, respectiv în timpul celui de-al doilea război mondial și în vara lui 1947, când credincioșii au solicitat Mitropoliei să fie scoase moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și duse în procesiune prin satele pârjolite de soare și afectate grav de război.

Sfintele moaște ale ocrotitoarei Moldovei au fost purtate atunci prin localități din județele Iași, Vaslui, Roman, Bacău, Neamț și Baia”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioasa Parascheva s-a aflat într-o camionetă, cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Racla a trecut prin fața tuturor bisericilor din municipiul Botoșani, dar și a spitalelor.

FOTO & VIDEO! Racla cu moaștele Sfintei Cuvioasa Parascheva, adusă la spitalele din Botoșani. ÎPS Teofan i-a binecuvântat pe credincioși. Clopotele bisericilor au răsunat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *