Procesiunea cu racla Sfintei Cuvioase Parascheva la Botoșani, anulată complet. Oficialii Mitropoliei: „Nu depinde doar de noi”

Procesiunea cu racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva care ar fi trebuit să aibă loc, duminică, la Botoșani a fost anulată complet. Pentru că Jandarmeria și Poliția au interzis acțiunea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, din rațiuni de securitate, evenimentul a fost anulat.

În primă fază, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva ar fi trebuit să stea mai mult de jumătate de zi și să parcurgă trasee bine stabilite. Mașinile preoților ar fi urmat să oprească în zona bisericilor de pe traseu, dar, de teama că credincioșii vor ieși din case, acțiunea a fost interzisă.

Autoritățile au lăsat la mâna Mitropoliei Moldovei și Bucovinei dacă aduce racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva la Botoșani. Biserica avea posibilitatea de a parcurge traseul, însă fără nicio oprire. În aceste condiții, oficialii Mitropoliei nu au fost de acord.

„Nu depinde doar de noi. Deocamdată nu avem cum să facem procesiunea”, a precizat preotul Constantin Sturzu, care este purtător de cuvânt al MMB.

Procesiune inedită! În plină epidemie de COVID-19, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași adusă la Botoșani

2 thoughts on “Procesiunea cu racla Sfintei Cuvioase Parascheva la Botoșani, anulată complet. Oficialii Mitropoliei: „Nu depinde doar de noi”

  1. Bine ca gandesc altii pentru voi, popilor! Lumea cauta tratamente si vaccinuri iar voua va arde de plimbat oase…Sunteti inca in Evul Mediu ca atitudine si gandire. Va credeti inca „păstori” dar generatiile tinere va percep ca pe niste barbosi ciudati, gata oricand sa le spuna povesti sau sa le „sfinteasca” ceva. Contra cost, bineinteles… Dupa ce va trece pandemia, tinerii nu vor uita ca parintii sau bunicii lor s-au stins din lipsa de spitale… Cate spitale se faceau din enormitatea de catedrala de la Bucuresti? Se mai certau oamenii pe Maternitatea Botosani daca s-ar fi facut spital in locul manastirii de la Zosin? Doar din banii dati lunar pe iluminatul pompoasei manastiri s-ar fi facut doua sectii noi de spital sau s-ar fi ridicat doua scoli. Ati risipit energiile si banii acestui popor ridicand 18000 de biserici, intr-o tara in care copiii mor inecati in haznale! Nu mai aveti masura, traiti intr-o lume a voasta, crezand ca turma inca va mai urmeaza. Opriti-va putin din cantatul pe nas si uitati-va peste umar: cei ce va urmeaza sunt din ce in ce mai batrani si mai putini. In cativa ani veti constata surprinsi ca nu va mai urmeaza nimeni. Veti sta singuri in 18000 de biserici reci si, din aroganta si prostie, nici atunci nu veti intelege de ce…

  2. Pentru BotosaniNews:

    Nu mi-ati publicat comment-ul. Inteleg ca nu v-a placut … Nu-i nimic, nu e prima oara. Sa stiti insa ca asta nu schimba adevarul despre popime si nici imaginea deplorabila pe care o au printre cei tineri.

    In plus, v-ati gandit vreodata ca telefonul, tableta sau computerul de care va folositi in fiecare zi ca sa va faceti treaba nu au fost inventate de vreun popa? Lumea evolueaza, cu sau fara popi. Mai degraba fara ei…

    P.S.
    Ati auzit de agresiunea sexuala a unui „preot” de la Vanatori-Neamt asupra unui tanar de 20 de ani, aflat in carantina la manastire? Tare, nu-i asa?
    V-am pupat, ” lipiciosilor”…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *