Procesiune inedită! În plină epidemie de COVID-19, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași adusă la Botoșani

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași va ajunge, duminică, la Botoșani, în cadrul unei procesiuni neobișnuite. Sfânta Cuvioasă Parascheva va trece prin municipiul Botoșani și prin mai multe localități din județ într-o procesiune care va avea loc, în mod neobișnuit, cu autovehicule. Oamenii sunt așteptați să iasă la porți, la geanuri sau în balcoane pentru a întâmpina convoiul de mașini aflat în procesiune. 

Decizia aparține mitropolitului Moldovei, ÎPS Teofan, care, în contextul epidemiei de coronavirus, vrea să vină în întâmpinarea nevoilor religioase ale credincioșilor din Botoșani.

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va intra în Botoșani duminică dimineață, la ora 9.30, prin Santa Mare și va trece prin localitățile Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți și Ștefănești.

La ora 10.00 se va pleca din Ștefănești spre Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria Stăuceni și va ajunge la Botoșani.

În intervalul 11.00- 15.00, Cuvioasa Parascheva va trece pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani, urmând ca apoi să părăsească județul pe la Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, Mănăstirea Zosin și prin localitățile Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni, Miletin.

One thought on “Procesiune inedită! În plină epidemie de COVID-19, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași adusă la Botoșani

  1. Exact ce trebuie! Iar sar baietii din BOR cu hocus-pocus pentru babute credule! Spuneti sincer, strengarilor, va plictisiti in casa, asa-i?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *