Apelul disperat al unui medic botoșănean: Vă rugăm! Nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați

Medicul Simona Moșneguțu, de la ATI, la Spitalul Municipal Dorohoi, susține că la spitalul dorohoian nu poate fi asigurată asistența medicală pentru pacienșii infectați cu coronavirus. Resursa umana poate fi înlocuită, aparatura necesara poate fi achiziționată, dar infrastructura spitalului nu poate asigura acest lucru și nu poate fi modificata peste noapte, spune medicul. 

Dorohoiul este un oraș mic dar cu oameni sufletiști… Avem un spital hulit de alții dar cu personal sufletist și dornic sa muncească… Avem personal puțin și puține linii de garda… Nu e vina noastră.. De cele mai multe ori ne depășim competentele… Și ni le asumam. Nu, nu ne dam în laturi în lupta cu virusul.. Suntem conștienți ca vom ajunge fiecare din noi sa tratăm astfel de cazuri. Dar în acest moment, nu putem asigura asistenta medicala pacientului infectat cu acest virus în condiții cel puțin decente… Resursa umana poate fi înlocuită, aparatura necesara poate fi achiziționată, sau nu, dar infrastructura spitalului nu poate asigura acest lucru și nu poate fi modificata peste noapte… Este o pălărie prea mare pentru noi și de data asta nu ne_o putem permite…. Stația de oxigen a Spitalului Dorohoi nu suporta presiunea necesara pentru o funcționare adecvata a ventilatoarelor… Va rugam.. Nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați… Schimbați hotărârea luata peste noapte, fără a consulta în prealabil personalul calificat în luarea deciziilor… Dorim un dialog în care sa ne expunem noi, specialiștii direct implicați, punctul de vedere… Exista și alte soluții viabile, dincolo de orgolii.. Încă mai avem timp.. Dar nu mult…”, mai spune medicul.

Maternitatea nu mai devine spital COVID- 19. Bolnavii cu coronavirus vor ajunge la un alt spital

One thought on “Apelul disperat al unui medic botoșănean: Vă rugăm! Nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați

  1. Maternitatea Botosani nu mai devine spital covid, in schimb personalul medical este transferat fără a se tine cont de ORDINUL 74535, care spune clar ca detașarea se face doar in condițiile unei lipse majore de personal și in baza unui ordin semnat de prefect și nu prin trageri la sorți cu biletele in căciula. Sa înțelegem ca este deficienta majora ?Sper ca nu ascundeți astfel de informații doamna Husac, ca altfel va paste pușcăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *