Maternitatea nu mai devine spital COVID- 19. Bolnavii cu coronavirus vor ajunge la un alt spital

Autoritățile din Botoșani au decis, luni, să transforme Spitalul Municipal din Dorohoi în spital suport pentru tratarea pacienților care au contactat virusul COVID-19. Astfel, persoanele care dobândesc coronavirusul nu vor mai ajunge la Maternitatea din Botoșani, ci vor merge la Dorohoi.

Astăzi, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, în cadrul căreia, având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creștere a numărului de persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2, s-a stabilit ca Spitalul Municipal Dorohoi să înlocuiască Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani, iar în urma analizării spitalelor din județul Botoșani, s-a stabilit Spitalul de Recuperare “Sfântul Gheorghe” Botoșani și Spitalul de Pneumoftiziologie ca unități sanitare de nivel doi. Totodată, s-a stabilit repartizarea temporară a două corturi necesare pentru triajul epidemiologic al pacienților dializați și personalului medical și nemedical din cadrul Centrelor de dializă AVITUM Botoșani și Dorohoi”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii.

Decizia a fost luată de autorități după un set de proteste ale cadrelor medicale de la Secția de obstetrică și ginecologie, care s-au opus măsurii de transformare a Maternității în spital COVID.

Nemulțumirile medicilor de la Maternitate au ajuns la Ministerul Sănătății: Relocarea Maternității la Spitalul Județean și Dorohoi, chiar și după dezinfecție, ar însemna episodul 2 al coșmarului Suceava

One thought on “Maternitatea nu mai devine spital COVID- 19. Bolnavii cu coronavirus vor ajunge la un alt spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *