FOTO & VIDEO! Protest în fața Maternității Botoșani. Cadrele medicale, revoltate: Nu vrem COVID în acest spital!

Mai multe cadre medicale de la Maternitatea Botoșani au protestat, joi, față de intenția autorităților de a transforma unitatea spitalicească în spital COVID.

În timpul protestului, cadrele medicale au păstrat distanța între ele pentru a respecta măsurile impuse în cazul epidemiei de coronavirus.

Vrem ca spitalul să fie spital-maternitate. Vrem să salvăm copiii, să salvăm mămici, nu vrem COVID în acest spital!”, a spus un cadru medical.

Acestea nu concep ca Secția de Obstetrică și Ginecologie să devină un spital de carantină. 

Este singurul spital curat din acest județ care poate trata pacienn non-COVID. De ce trebuie să fie transformat într-un spital de carantină, atâta timp cât este singurul spital curat din județ. De ce? Copiii, gravidele sănătoase nu au dreptul la o asistență medicală?”, a declarat un cadru medical.

La protest au ieșit și medici.

Asistența la naștere nu poate fi temporizată. Ar fi o problemă. Vorbim de nașteri. Dacă orice intervenție cronică poate fi temporizată, la pacienta gravidă nu putem să spunem să vină peste două săptămni că noi suntem închiși. Este o problemă, nu avem unde asista aceste nașteri. Dacă vom fi transferați în altă parte, nu vom face față”, a declarat medicul Dorin Scladan.

Maternitatea Botoșani va fi transformată, temporar, în spital pentru tratarea bolnavilor COVID 19 de nivel mediu şi uşor.

Nașterile ar urma să aibă loc la Spitalul Dorohoi, pe perioada cât Secția de Obstetrică și Ginecologie va deveni centru regional COVID. Inițial, s-a vehiculat ca acest centru să fie la Suceava, însă unul din motivele pentru care delegația din Ministerul Sănătății vine la Botoșani este acela de a pune la punct acest aspect.

Acest transfer ar urma să aibă loc până la sfârșitul săptămânii, potrivit unor surse oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *