Scandalul coronavirusului de la Spitalul Județean din Botoșani ia amploare. Șefa UPU- SMURD a decis să nu mai meargă la serviciu

Scandalul provocat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani ca urmare a faptului că o pacientă de 27 de ani, contaminată cu COVID- 19, a fost plimbată între mai multe secții, unde a intrat în contact cu numeroase cadre medicale, ia amploare.

Există riscul ca mai mulți medici, asistenți și paramedici care au intrat în contact cu tânăra respectivă să fi contactat și ei virusul. Panica a fost instalată în rândul angajaților Spitalului Județean, mai ales că acele cadre medicale nu aveau echipamente de protecție specifice unei astfel de situații.

În acest context, se pare că șefa UPU- SMURD, medicul Ramona Guraliuc, a decis să se autoizoleze la domiciliu. Ea este cea care a făcut parte din echipajul TIM- SMURD care a prelut-o pe pacienta de 27 de ani de la Spitalul Municipal din Dorohoi (unde a fost văzută de un epidemiolog, care a spus că tânăra nu are coronavirus) și a adus-o la Botoșani.  

Surse apropiate acesteia susțin că șefa UPU- SMURD este îngrijorată de efectele pe care ar fi putut să le producă „plimbarea” pacientei cu COVID-19 prin mai multe secții ale Spitalului Județean din Botoșani. 

Aceleași susrse susțin că medicul șef de la UPU a fost testat de DSP, însă rezultatul testului va fi cunoscut în zilele următoare. 

 

Incredibil! Tânăra din Botoșani diagnosticată cu coronavirus a intrat în contact cu mai multe cadre medicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *