VIDEO Mesajul emoționant transmis de mitropolitul Teofan după anunțul închiderii bisericilor, din cauza coronaviruslui: Este vreme să ne retragem pentru o clipă în intimitatea caselor noastre

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul Teofan, a transmis, miercuri, un mesaj emoționant, plin de învățăminte, pentru credincioși, după ce autoritățile au decis să interzică slujbele în biserici.

El cere credincioșilor să se retragă pentru un timp în casele lor, „până ce mânia acestei molime va fi trecut”, dar în același timp face apel la aceștia să se roge atât pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, dar și pentru bolnavi.

Iată mesajul integral al acestuia: 

Du-te poporul Meu, intră în cămările tale, ascunde-te pentru puține clipe, închide ușa după tine până ce mânia va fi trecut.” – este cuvântul lui Dumnezeu adresat poporului prin profetul Isaia în momente de cumpănă.

Este vreme să ne retragem pentru o clipă sau pentru mai multe în intimitatea caselor noastre până ce mânia acestei molime va fi trecut.

Este vreme potrivită pentru a înțelege cât de importantă este Dumnezeiasca Liturghie în viața noastră și în viața lumii.

Este vreme de durere, de dor și nădejde și așteptare pentru ca Dumnezeiasca Euharistie să fie săvârșită în condiții normale.

Este vreme pentru a înțelege cât de importantă este prezența bisericilor în viața noastră și în viața lumii.

Este vreme de căință pentru prea multele și prea grelele noastre păcate: păcate săvârșite de arhierei, de preoți, de viețuitorii sfintelor mănăstiri, de poporul Bisericii.

Este vreme de rugăciune stăruitoare și adâncă pentru medici, pentru asistentele medicale, pentru infirmieri, pentru toți cei care luptă cu această boală.

Este vreme de participare prin rugăciune și ajutor material la durerea celor bolnavi, la durerea familiilor lor.

Este vreme să mărturisim cu tărie că „Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt” și rămânem cu cuvântul Domnului: „Du-te poporul Meu, intră în cămara ta, închide ușa după tine, ascunde-te pentru puține clipe până ce mânia va fi trecut”.

Dumnezeu să ne aibă în iertarea și în ocrotirea Sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com