Sfaturi și recomandări de la Nova Apaserv Botoșani

robinet lipsa apa intr-un cartier din BotosaniExistă o mulțime de moduri de a economisi apa acasă,întrucât o mare parte din apa pe care o folosim este irosită. Făcând câteva mici modificări în obiceiurile dumneavoastră puteți economisi apa, nu atât prin nefolosirea apei sau micșorarea duratei de folosință, ci prin micșorarea cantității de apă uzată deversată și a celei nefolosite.

Verificați-vă scurgerile de apă!
– Scurgerile de la robinete, toalete, duş şi alte dispozitive care folosesc apa pot determina pierderi majore de apă.
– Doar scurgerea unui singur robinet poate determina pierderi de 2000 de litri pe lună şi creşterea facturii de apă în mod inutil.
– Majoritatea scurgerilor sunt ușor de detectat și ușor de reparat având cunoștințe minime și folosind sculele necesare.
– De altfel, vă puteți folosi de contorul de apă pentru a detecta eventualele scurgeri.
Sfaturi…
– Cântați cantece mai scurte în duş: fiecare minut la care renunțați să-l petreceți în duş economiseşte şapte litri de apă.
– Reduceți timpul duşului dumneavoastră cu un minut, și veți economisi circa 2.500 de litri de apă pe an.
– Închideţi robinetul atunci când vă spălați pe dinţi sau vă bărbieriți: curgând apa la robinet pierdeți 10 litri pe minut.
– Nu încărcați pe jumătate mașina de spălat rufe sau de spălat vase: o încărcătura completă de spălat rufe sau vase utilizează mai puțină apă și energie decât 2 jumătăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *