Cazierul judiciar va fi eliberat după un program special. Ghișeul de la Poliția Săveni, închis

cazier judiciar, stiri, botosaniPână la data de 31 martie 2020, certificatele de cazier judiciar nu se mai eliberează la ghișeul de la Poliția Săveni, care va fi închis temporar, cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier urmînd a fi depuse la ghișeul din cadrul reședinței IPJ Botoșani.

Programul de lucru cu publicul la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar / integritate, de la nivelul I.P.J. Botoșani va fi următorul:  luni, marți,   miercuri, joi ora 8.30 – 13.00  și 14.00-15.00, vineri   ora 8.30 – 13.00

 La nivelul Poliției Orașului  Darabani și Poliției Municipiului  Dorohoi,  certificatele de cazier nu vor mai  fi eliberate pe loc, iar activitatea se va desfășura după următorul program:

      –luni, marți, joi  ora 8-11 primiri cereri

              – miercuri , vineri  ora 14-15 eliberări certificate

Pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu, IPJ recomandă cetățenilor să se prezinte cu CERERILE de eliberare a certificatelor de cazier judicar sau integritate, GATA COMPLETATE conform modelelor postate la adresele https://bt.politiaromana.ro/files/userfiles/pf_cerere_/informatii-utile/documente-eliberare-acte/cazier-judiciar – cerere pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar și https://bt.politiaromana.ro/files/userfiles/pf_cerere_/informatii-utile/documente-eliberare-acte/cazier-judiciar– cerere pentru eliberarea certificatelor de integritate.

Totodată, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice pot să procedeze la punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 41 / 2016 și dar mai ales a Legii nr. 290 / 2004 – a cazierului judiciar – republicată – cu modificările și completările ulterioare prin care, în conformitate cu ART. 20, alin. (1), (2) și (7) CAPITOLUL V – Comunicarea datelor din cazierul judiciar    SECŢIUNEA 1 – Modul şi condiţiile cerute pentru obţinerea copiei şi a extrasului de pe cazierul judiciar

(1) Organele de urmărire penală sau instanţele de judecată pot solicita, ori de câte ori este necesar, COPIE de pe cazierul judiciar al persoanei aflate în curs de urmărire penală sau de judecată.

(2) Instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi justiţie pot cere, de asemenea, COPIE de pe cazierul judiciar al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice.   

(7) Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice solicită EXTRAS de pe cazierul judiciar, în baza consimţământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau integritate și depunerea acestuia la instituția care îl solicită.

De reținut, pentru instituțiile sus-menționate, este faptul că în conformitate cu art. 22 alin (1) și (2) din acceași Lege nr. 290 / 2004 republicată,

Cererea pentru obţinerea copiilor de pe cazierul judiciar şi a extraselor de pe cazierul judiciar trebuie să fie motivată şi să cuprindă:

  1. a) pentru persoana fizică: datele cu caracter personal prevăzute la 8 alin. (1^1);
  2. b) pentru persoana juridică: datele de identificare prevăzute la 8 alin. (1^2).

    (2) Cererea se adresează unităţii de poliţie în a cărei rază administrativ-teritorială s-a născut persoana fizică sau îşi are sediul persoana juridică pentru care se cere copia de pe cazierul judiciar ori extrasul de pe cazierul judiciar, iar, în cazurile prevăzute la art. 6, Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

 IPJ face apel către cetățeni ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când documentul este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situației.

Sursa: comunicat IPJ Botosani

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *