TOP 4 sfaturi utile dacă vrei să cânți la un instrument muzical

Multi oameni isi doresc sa invete sa cante la chitara, vioara, pian sau la orice alt instrument muzical, dar renunta rapid pentru ca aud din toate partile ca este foarte greu, ca practic nu vor reusi niciodata sa invete pentru ca sunt prea in varsta. Aceste descurajari nu se opresc aici, ci continua, iar acest lucru ii determina sa sa se lase pagubasi. Se spune ca trebuie sa incepi activitatea muzicala din frageda pruncie, doar asa vei reusi sa faci performanta sau sa ajungi un pianist celebru, un violonist de renume sau un chitarist care va face furori pe scena de concert. 

De fapt, lucrurile nu sunt chiar atat de grave pe cat auzi in stanga si in dreapta. Intr-adevar, cu cat incepi mai devreme, cu atat poti invata mai repede si mai usor, mintea copiilor fiind un burete care absoarbe rapid orice informatie. Totusi, ar trebui sa vezi daca ai ceva talent in acest domeniu inainte de a face investitii serioase, sa-ti iei un instrument muzical si apoi sa te inscrii la cursuri. 

Iata ce trebuie sa faci pentru a invata sa canti!

Daca esti copil sau adolescent, atunci nu este deloc complicat sa faci acest lucru, mai ales cand exista talent. Lucrurile vor decurge exact cum iti doresti, asa ca nu te ingrijora in acest sens. Nici daca ai peste 30-40 de ani, nu ar trebui sa te descurajezi si sa-ti spui ca este imposibil. Incearca sa iti depasesti limitele si totul va deveni realitate intr-un timp mai scurt sau mai lung, dar vei invata sa canti la chitara, pian, vioara sau la orice alt instrument iti doresti.

  1. Desi vei fi tentat sa inveti de unul singur pentru ca e mai comod si pentru ca nu ai foarte multi bani la dispozitie pentru a studia cu un profesor particular, totusi, tine cont de faptul ca lectiile de pe internet nu sunt suficiente si ca ai nevoie de feedback, pe care doar o ureche de specialist ti-l poate da cu adevarat;

  2. De asemenea, iti trebuie un instrument muzical adevarat, care sa te ajute sa inveti, nu sa-ti puna bete in roate. Astfel, ai putea sa cauti prin categoria de instrumente muzicale de la Soundcreation.ro si sa descoperi un produs de calitate superioara, care ar putea oferi sunete placute;
  3. Vrei sa studiezi si sa inveti cu adevarat sa canti la instrumentul muzical dorit? Atunci trebuie sa te relaxezi, sa fii intr-o forma psihica buna si sa renunti la sentimentele negative. Lasa problemele cotidiene in alta parte si concentreaza-te la maximum pe ceea ce faci, altfel nu vei avea parte de performante notabile;

  4. Uneori nu poti sa-ti dai seama daca faci sau nu progrese, mai ales cand incerci sa inveti singur sa canti. Dupa ce ai exersat suficient, strange-i pe cei apropiati si da un mic concert. Vei putea culege diferite pareri cu privire la prestatia ta. Fii receptiv la critica si nu te lasa intimidat sau descurajat de aceasta!

In concluzie, varsta nu este un impediment in a canta la un instrument muzical si ar trebui sa incerci sa-ti indeplinesti acest vis, chiar daca ai 15, 30 sau 55 de ani. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi un instrument, sa exersezi cat mai mult si sa nu uiti ca parerea unui specialist conteaza.

 

surse foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *