Ce spune managerul Spitalului Județean ”Mavromati” despre concedierea celor 50 de angajați

Angajații de la Spitalul Județean ”Mavromati”, cărora li s-a încetat contractul individual de muncă pentru că primeau și pensie, și salariu, trebuiau să facă cerere de prelugire a activității, lucru care nu s-a întâmplat.

Dacă făceau această cerere, asistentele medicale ar fi putut să mai continue activitatea pe perioadă determinată pe alt contract de muncă, maxim trei ani.

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”, medicul Livia Mihalache, susține că nemulțumirile acestora sunt nejustificate, iar spitalul nu a făcut decât să constate încetarea contractului de muncă la data emiterii deciziei de pensionare, conform legii.

Nu i-am pensionat noi, ei s-au pensionat la cerere de-a lungul anilor.  Asistenții se pensionează la 65 de ani, iar în ordin scrie clar că acel contract individual de muncă va înceta de drept la 65 de ani. Noi atunci le încetăm de drept contractul, dar în momentul în care au primit decizia de pensie, contractul de muncă încetează de drept la data comunicării deciziei de pensionare. Ca să continue activitatea, doamnele trebuiau să facă o cerere înainte, prin care cereau acordul instituției ca să continue activitatea. Puteau să mai continue pe perioadă determinată și pe alt contract de muncă maxim trei ani. Doamnele nu au făcut acest lucru la momentul respectiv, ci au mers în continuare cu pensia și salariul. Noi am analizat, am cerut de la Casa de pensii a situație pentru cel puțin 300 de oameni ca să nu fim acuzați că am făcut partipriuri și am primit răspuns. Conform răspunsului primit, am trecut la constatarea încetării contractului de drept”, a precizat managerul Spitalului Județean. 

Pentru a nu rămâne descoperite unele secții, s-a redirecționat personalul de pe secțiile care nu au utilizare prea mare iar în plus au fost scoase mai multe posturi la concurs.  

FOTO & VIDEO 50 de angajați de la Spitalul Județean ”Mavromati”, cu contractele desfăcute de la 1 martie. Asistentele medicale s-au plâns președintelui CJ

3 thoughts on “Ce spune managerul Spitalului Județean ”Mavromati” despre concedierea celor 50 de angajați

  1. Doamna manager nu știe ce spune. Sunt persoane care au făcut cerere sa continua activitatea conform codului muncii. Tot ea a luat la cunoștința de solicitare. Codul muncii prevede ca femeile pot lucra pana la 65 de ani și nu trebuie decât sa anunțe conducerea. Deci este decizia angajatului nu a angajatorului. Ar trebui sa mai citească eventual sa consulte niște juriști, alții decât cei de la spital care interpretează legea cum vrea directoarea.

  2. Cred ca, la 65 de ani, este timpul sa ai grija de nepoti si sa faci loc celor tineri. Tinerii pleaca deoarece dinozaurii imbatraniti in rele si in mentalitati de spagari se tin cu dintii de scaune!

  3. Mai copile, pune mana si citeste cartea. Esti din gasca urechistilor. Asa ai auzit tu ca se face, asa este ?! Art. 56, alin. 1, lit. c), ipoteza 2 din Legea nr.53/2003 ( legea asta-i chiar Codul Muncii) spune altceva decat parerile tale. In plus, dar tine numai pentru tine, exista si o norma speciala data de o O.U.G. aprobata deja prin lege ( nu-ti spun numarul ca sa cauti si tu – poate asa citesti ceva in viata asta). Mai mult, in drept exista un principiu conform caruia specialul deroga de la general sau… norma speciala se aplicacu prioritate fata de norma generala sau …specialibus generalia derogant. Nu fa efort sa intelegi ca nu prea poti. Da copy-paste si cauta pe net. Asa ca … mai incet cu pianul pe scari. Cand au cerut sa se pensioneze trebuiau sa cunoasca si dispozitiile legii. Odata publicata se prezuma a fi opozabila tuturor, se prezuma a fi cunoascuta. Tot principiu de drept. Citeste…mai citeste…inca mai citeste si-apoi lanseaza-te in comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *