FOTO & VIDEO 50 de angajați de la Spitalul Județean ”Mavromati”, cu contractele desfăcute de la 1 martie. Asistentele medicale s-au plâns președintelui CJ

Nu mai puțin de 50 de cadre medicale de la Spitalul Județean ”Mavromati” au fost concediate, de la 1 martie, pe motiv că acumulează pensia cu salariul.

Deciziile de încetare a contractului individual de muncă au fost emise pe 28 februarie, iar angajații spun că au fost luați pe nepregătite, fără să fie informați mai dinainte în acest sens.

Asta după ce în luna decembrie, altor 22 de angajați pensionari li s-a încetat contractul de muncă din același motiv.

Este vorba de asistente medicale de pe toate secțiile spitalului, care spun că, potrivit legii, mai aveau dreptul de a-și continua activitatea. Peste 20 dintre acestea au fost luni, la președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, pentru a-și spune nemulțumirile. 

Liderul de sindical de la Spitalul Județean, Lia Temciuc, susține că Spitalul Județean ”Mavromati” este singurul din județ și din țară care a luat o asemenea măsură.

Acest drept de a acumula pensia cu salariul este conferit de lege. Niciun salariat nu a făcut acest lucru în mod abuziv sau ilegal. Legea le-a permis acest lucru.  Asistentul medical are dreptul până la 65  de ani să își desfășoare activitatea, dar în același timp pe stagiul minim de cotizare și pe vârsta standard de pensionare au dreptul să primească și pensie.  Acești angajați erau în pensie, dar niciunul nu a împlinit vârsta de 65 de ani. Singurul lucru care nu s-a făcut la nivel de Spital Județean este tocmai comunicarea între salariați și conducerea unității, în ultimă instanță conducerea să informeze salariatul ce anume are de făcut, ce cale trebuie să urmeze atunci când își depune dosarul pentru a primi pensia”, a declarat Lia Temciuc. 

Liderul de sindicat spune că în locul acestora, reprezentanții spitalului vor să angajeze asistrenți debutanți, unde salariile sunt mult mai mici și pentru a face, astfel, economii la buget.

Lia Temciuc mai acuză faptul că pe cei 50 de oameni dați afară de pe 1 martie nu au cine să-i înlocuiasc, iar procedura de scoatere a posturilor la concurs este una de durată, fapt pentru care personalul rămas în unitate va trebui să presteze și munca celor disponibilizați.

Ni se pare o măsură umilitoare pentru asistenții medicale, pentru că suntem cu toții trecuți cu mult prin această activitate, cu toții am lucrat zi și noapte și cred că nu meritam un asemenea tratament”, a mai spus liderul de sindicat.

Asistentele cărora li s-a încetat contractul au posibilitatea să se întoarcă în spital, dar doar ca asistent debutant, lucru care nu le convine. 

Prețedintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, le-a spus asistentelor că marți va convoca o ședință pe această temă la Spitalul Județean, pentru a vedea ce se poate face în acest caz. 

Reglementările nu sunt în regulă. Am și eu cazuri la CJ, când doamne care trebuiau să iasă la pensie mi-au prezentat cererea că vor să mai rămână și le-am acordat această șansă. Același lucru se întâmplă și la dvs. Legat de tineri, trebuie să le dăm și lor de muncă și nu îmi place că cei tineri nu ar trebui să-și găsească locul. Dincolo de faptul că în spital norma de angajare este așa cum este, că nu este personal, asta este sistemul și trebuie să-l luăm ca atare”, a spus Costică Macaleți. 

10 thoughts on “FOTO & VIDEO 50 de angajați de la Spitalul Județean ”Mavromati”, cu contractele desfăcute de la 1 martie. Asistentele medicale s-au plâns președintelui CJ

  1. La fiecare concurs desfasurat de spital se prezinta sute de tineri candidati care stau o zi intreaga cu sufletul la gura sa prinda un loc de munca. Si 99% dintre ei nu obtin un loc de munca fiindca este un singur post pentru 40-60 de candidati, sau pentru ca baremul de corectare este gresit si nici un candidat nu obtine acel post.
    Felicitari pentru aceasta lege asteptata de mii de tineri pregatiti sa intre in campul muncii, sute de tineri intorsi din strainatate care asteapta sa profeseze in domeniul medical si in tara lor, nu numai in strainatate.

  2. Despre SPITALUL JUDEȚEAN MAVROMATI pot spune ca am o sumedenie de nemulțumiri și anume:
    NEPOTISM , PERSONAL TOTAL NEASUMAT , TREABA SE FACE ÎN SCÂRBĂ SAU ÎN CEL MAI MARE SICTIR.
    In urma cu 1 luna de zile am avut probleme la un deget de la picior , unghia era încarnată, degetul vânat, cu suprainfecție nu puteam nici să calc și nimeni nu m-a ajutat , din contră au motivat că trebuie să merg în POLICLINICĂ și să caut un medic chirurg. În final am mers la farmacie , am cumpărat apa oxigenata, baneocin pulbere, am facut o baie fierbinte la picioare și mi-am tăiat forțat singur unghia pe care am smuls-o ca un om sălbatic din epoca primitivă ( epoca de piatră) cu PATENTUL!!! Da, chiar așa, apoi am dezinfectat cu spirt , apa oxigenata și am pus BANEOCIN. Acum sunt bine mersi!!! Dacă aș avea cu adevărat putere să fac ceva în acest sens , as trimite acasă pe toți medici și asistenti care nu sunt demni de acest loc de muncă!!!
    Oricum la spitalul județean MAVROMATI nu își fac treaba niciodată. Lenea , Ignoranta și Aroganța îi reprezintă.

  3. In activitate se plang de volumul mare de munca dar cand sa iasa la pensie nu se dau dusi nicicum. Acum nu mai sunt extenuati?

  4. De ce v-ati depus dosar de pensie si nu va pensionati??????
    Cat mai jefuim tara asta prin orice mijloace legale sau mai putin legale?
    Daca sunteti buni de munca cautati-va loc de munca la privat dupa pensie.
    Lasati tineretul sa munceasca in tara.

  5. Madam lia. Cere si sindicatul inapoi. Poate nu sugi de la 2 mame (si pensie si salariu) poate iti iese cu 3. Ca de saturat vad ca nu te mai saturi.

  6. alo se prefigureaza se stie gura targului se da spaga pentru un post de peste 10.000 zece mii euro , pentru un post la asa salarii de 7-8000 lei e scoate repede banu dar ai post socotim 50 posture x 10000 euro uite o avere facut de noii veniti portocalii care asa au facut ! sa se stie ca jaful e fara …

    1. Mananci ciuperci. Probabil ai terminat o … din aia… in care nu-ti trebuie diploma de bac. Iti cumperi licenta fara sa termini liceul/ colegiul. Este una din asta in BT care produce analfabeti functionali. Carte nu stii, dar te tii cu coada sus. Invata, posturi sunt destule. Du-te si la cursuri nu te prezenta numai cand iti iei licenta. In plus, vezi ca nu-s la pupitru cei portocalii, ci cei 3 trandafiri. Chiar crezi ca astia, rosii, iau ceva ?! Vorbesti prostii. Pintea nu era … rosie.

  7. cucuoana posturile sunt si vandute banii vin in transe la partid chipurile spitalele sunt pline de spagaraie , de ce DGA sta a prins una grasa dar se stie ca orice contract e cu spaga , orice angajare e cu banii nemunciti spagi grase de necrezut …cum spune unu mai sus 50 de posture spagile sunt incredibile … totul se vinde pe bani ca pe vremea interbelica se vindeau posturile iar tu trebuia sa calci pe cap cetateanul sa iti scoti banii ?? se pare ca se repeta istoria ??

  8. Proasta guvernare interbelică – percepută ca abuzivă, ineficientă şi coruptă în toate provinciile – trebuie înţeleasă în accepţiunea că reprezentanţii autorizaţi ai statului au dezvoltat, într-o formă con‑ tinuată26, comportamente deviante (săvârşite în exerciţiul unei funcţiuni publice) de la cadrul normativ aflat în vigoare la nivel naţional, într-o proporţie semnificativ mai ridicată decât în epo- cile istorice şi cadrele statale precedente. Infracţiunile flagrante şi violente, cu conotaţie electorală sau politico-administrativă, săvâr- şite permanent, în vădită contradicţie cu starea de legalitate regle- mentată oficial, din dispoziţia şi în interesul guvernului central, de către reprezentanţii autorizaţi ai statului (ofiţeri şi subofiţeri de armată şi jandarmerie, prefecţi de judeţ, pretori de plasă, secretari comunali, învăţători şi preoţi), aflaţi în exerciţiul unor funcţiuni publice la nivel local, au reprezentat, mai cu seamă pentru românii din provinciile alipite la 1918, o experienţă cu adevărat şocantă, cu care nu se confruntaseră niciodată – în ponderea şi manifestarea aceasta – în Austro-Ungaria sau Rusia ţaristă. În mod obişnuit, toate structurile administrative şi instituţiile publice din România Mare încălcau legea şi drepturile cetăţenilor, în beneficiul partidu- lui de guvernământ. Imaginea clasică cu jandarmii şi bâtcarii, care manipulau procesul electoral, prin ameninţare şi violenţă, în favoarea formaţiunilor de guvernământ, nu poate fi desprinsă de pe frontispiciul României Mari..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *