FOTO! Ministrul Mediului vrea ședință de Guvern la Botoșani

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat vineri, că își dorește ca Botoșaniul să găzduiască și o ședință de Guvern, felicitând inițiativa senatorului Costel Șoptică de a desfășura în teritoriu lucrările Comisiei pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic din cadrul Senatului României.

 ”Vreau să vă felicit că ați făcut posibil acest lucru, ca și în Moldova să avem ședințe ale comisiilor parlamentare. Ar fi ideal dacă într-un viitor foarte apropiat, fără să politizăm , indiferent cine va conduce Guvernul României, să facem  și o ședință de Guvern la Botoșani, și nu doar la Botoșani, ci în mai multe județe din această regiune, care trebuie să recunoaștem că este mult mai pribegită”, a declarat ministrul Mediului.

Alexe a punctat faptul că ministerul pe care îl conduce este subfinanțat și că angajații din domeniu au salarii mult mai mici decât cei din alte ministere.

Oficialul a mai vorbit și de proiectele privind „Sistemul de management integrat al deșeurilor”, care, spune Alexe, au fost dimensionate prost și nu se vede eficiența acestora.

S-au întârziat cu licitațiile, poate soluțiile tehnice nu au fost cele mai bune și astăzi suntem la nivel național în imposibilitatea aproape să fie eficiente. Vestea și mai proastă este că cei de la Comisia Europeană au anunțat că în următorul exercițiu financiar nu vor mai finanța modernizarea SMID-urilor, nu vor mai finanța construcția de incineratoare”, a precizat Costel Alexe.

Este pentru prima dată când factorii de decizie din cadrul Parlamentului României se reunesc în nordul țării pentru a dezbate și a prelua problemele și nevoile locale, dat fiind specificul județului, respectiv locul doi pe țară ca suprafață ocupată de luciul de apă, după județul Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *