Părinţi prădaţi la şantajul cămătarilor

Eleva de la Colegiul “Grigore Ghica” din Dorohoi, santajata mai bine de un an de doi colegi de scoala
Eleva de la Colegiul “Grigore Ghica” din Dorohoi, santajata mai bine de un an de doi colegi de scoala

O eleva de 17 ani de la Colegiul „Ghica” din Dorohoi a fost santajata mai bine de un an de doi colegi de scoala, fiind obligata sa le achite aproape 4.000 de lei si sa le dea mai multe bijuterii din aur şi telefoane mobile.

Intreaga poveste a iesit la iveala zilele trecute, cand speriata peste masura ca nu mai gaseste bani, fata din comuna Suharau le-a spus totul parintilor.

Calvarul adolescentei a inceput in luna februarie a anului trecut, cand a imprumutat de la un coleg de scoala 250 de lei pentru plata unor cosmetice. La doua saptamani eleva s-a infiintat, conform intelegerii, la usa clasei lui Marius Gabriel O. de 17 ani, restituindu-i suma. Tanarul i-a spus atunci ca trebuie sa-i dea si o dobândă de 500 de lei, bani care ar fi urmat sa ajunga la adevaratul camatar. Eleva s-a conformat si a adus de acasă banii ceruţi. Cateva luni mai tarziu a imprumutat de la acelasi coleg 100 de lei, suma pentru care i s-a cerut o dobanda de 1.000 de lei. A bagat si de aceasta data mana in buzunarul parintilor ca sa faca rost de banii ceruti. Naivitatea elevei a starnit, insa, interesul colegului de scoala care s-a „asociat” cu Ionut Andrei T. de 18 ani, din Havarna si cu care, timp de un an de zile, a stors-o de bani, amenintand-o cu violenta. Potrivit anchetei politistilor, fata a platit in repetate randuri diferite sume de bani, ajungand sa fure din casă bijuterii şi chiar să-şi doneze telefonul mobil.

Zilele trecute, cei doi s-au infiintat la poarta fetei cu alti „musculosi”, cerandu-i 600 de lei. Neavand banii fata a inceput sa se teama pentru siguranta ei si a refuzat sa mai mearga la scoala cu autobuzul, lucru care i-a starnit suspiciuni tatalui.

Santajistii risca inchisoare

Luata la intrebari, eleva a povestit cu lux de amanunte cele intamplate, iar tatal a reclamat cazul la politie. Celor doi le-a fost realizat un flagrant in centrul Dorohoiului, unde tinerii au fost filmati de anchetatori in momentul primirii banilor carora in prealabil le-au fost notate seriile in prezenţa martorilor.

„Cei doi sunt cercetati in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj. Urmeaza sa stabilim cu exactitate intreaga infracţională infractionala si sa dispunem solutia procedurala”, a precizat comisarul sef Marcel Prichici, seful Politiei Dorohoi.

 Toate bunurile au fost recuperate de politisti de la o casa de amanet, unde au fost predate pe numele unei alte persoane, intrucat legislatia nu permite ca minorii sa poata apela la aceste servicii. Tinerii risca pana la cinci ani de inchisoare.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *