Un interlop din Penitenciarul Botoșani a fost transferat la Iași după ce s-a plâns de condițiile din închisoare

Interlopul Alexandru Huțuleac, din Rădăuți, cel care l-a atacat cu sabia pe polițistul Ciprian Șfichi, a fost transferat din Penitenciarul Botoșani în Penitenciarul Iași după ce s-a plâns de condițiile din închisoare. Potrivit ziardesuceava.ro, săptămâna trecută, o comisie din cadrul Avocatului Poporului sesizată de Alexandru Huțuleac a efectuat o vizită la Penitenciarul Botoșani, după ce acesta a reclamat mai multe nereguli constatate la închisoarea botoșăneană.

În urma vizitei făcute de Avocatul Poporului s-a luat decizia transferării lui Huțuleac la Penitenciarul Iași, fără ca acesta să primească un motiv.

„Informațiile pe care le solicitați privesc o persoană fizică identificată, sens în care, în conformitate cu prevederile legii mai sus menționate, acestea constituie informații cu privire la datele personale, exceptându-se, deci, de la liberul acces al cetățenilor. De asemenea, orice aspect cu privire la executarea unei pedepse privative de libertate (situație juridică, condamnare, aspecte ce fac referire la cazare, la transfer, la demersuri socio-educative etc.) de către o persoană custodiată, se regăsește în dosarul de penitenciar, documentar accesibil spre consultare doar în condițiile legii”, a transmis Cristian Ieremie, directorul Penitenciarului Botoșani, pentru sursa citată.

Interlopul care a atacat cu sabia un polițist reclamă abuzurile din Penitenciarul Botoșani. „Au venit mascații, m-au băgat într-o cameră mult mai murdară, într-o stare deplorabilă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *