Interlopul care a atacat cu sabia un polițist reclamă abuzurile din Penitenciarul Botoșani. „Au venit mascații, m-au băgat într-o cameră mult mai murdară, într-o stare deplorabilă”

Alexandru Huțuleac, interlopul rădăuțean care a atacat cu sabia un polițist, în timpul unor percheziții la locuința sa, în decembrie 2017, reclamă abuzurile din Penitenciarul Botoșani, unde este încarcerat. El se declarară persecutat și spune că nu îi sunt respectate drepturile.

Vineri (n.r. – 3 ianuarie 2020) s-a întâmplat un incident în Penitenciarul Botoșani. Mai mulți deținuți s-au luat la bătaie aici în plimbătorul secției a III – a. Eram și eu prezent și am vrut să despart deținuții ca să nu iasă vărsare de sânge sau altceva mai grav. Am reușit să despart pe toată lumea, au venit mascații cu domnii de aici și au dus persoanele care s-au certat la cabinet. Eu am venit la cameră, cameră ce a fost izolată de restul colectivului până luni dimineața (n.r. – 6 ianuarie 2020). Luni dimineață, spre surprinderea mea, a venit șeful de secție cu mascații și m-au scos din cameră, m-au băgat într-o cameră mult mai murdară, într-o stare deplorabilă față de cea în care mă aflam. Nu pot să înțeleg de ce?! Singura mea greșeală este, probabil, că am intervenit să nu pățească cineva ceva acolo. Domnul Moscaliuc (n.r. – șef de secție Penitenciarul Botoșani) m-a chemat la el în secție, mi-a vorbit foarte urât, mi-a spus foarte multe amenințări. Luni seara, un deținut din camera 29 și-a tăiat gâtul tot din cauza domnului Moscaliuc, care terorizează toată secția. Se comportă foarte urât cu deținuții”, a declarat Alexandru Huțuleac, potrivit ziardesuceava.ro.

El susține că în aceeași cameră în care a fost mutat acum, a mai stat, și s-a îmbolnăvit, ajungând la spital. 

M-a mutat din cameră pe nedrept. Stăteam la camera numărul 23, unde era curat, eu păstram igiena, făceam curat. Acum m-a mutat înapoi la camera 18, unde am luat salmonella și helicobacter pylori. Eu l-am întrebat pe  domnul Moscaliuc de ce mă mută înapoi, acolo unde m-am îmbolnăvit și nu am primit niciun răspuns. El mă bănuiește pe mine că sunt de vină pentru scandalurile de pe secție, dar eu nu am nicio treabă. Singura vină a mea este că am intervenit să nu se omoare lumea. Și ceilalți deținuți sunt nemulțumiți, noaptea bat cu pumnii în uși, alții au început să-și bată cuie în cap, în semn de protest. Cât suntem aici nu ar trebui să se comporte cu noi ca cu niște animale, deși ne comportăm civilizat, în limita bunului simț. Avem și noi niște drepturi, beneficiem totuși de prezumția de nevinovăție”, a mai spus, potrivit sursei citate, Alexandru Huțuleac.

One thought on “Interlopul care a atacat cu sabia un polițist reclamă abuzurile din Penitenciarul Botoșani. „Au venit mascații, m-au băgat într-o cameră mult mai murdară, într-o stare deplorabilă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *