12 gospodării din județul Botoșani, în flăcări săptămâna trecută

Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au avut 129 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă 18 intervenții pe zi.

Astfel, s-a acționat pentru: stingerea a 12 incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 99 persoane, asigurarea măsurilor de prevenire a unor incendii în urma producerii unor accidente rutier,  descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier, asigurarea măsurilor specifice de limitare și răspândire a pestei porcine africane, asigurarea măsurilor specifice la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, etc.). 

Totodată, s-au desfășurat șase activităţi de recunoaştere în teren și acțiuni de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate/evacuate preventiv 104 persoane și protejate bunuri materiale în valoare de cca. 1.500.000 lei.

Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca. 350.000 lei.

 Cele 12 incendii s-au produs pe raza localităţilor Flămânzi, Ringhilești (comuna Santa Mare), Todireni, Săveni, Dorohoi, Botoșani, Văculești, Alba (comuna Hudești), Buhăceni (comuna Trușești), Oneaga (comuna Cristești), Lozna și Darabani.

  Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, fumat în locuri nepermise, scurtcircuit electric, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile și mod greșit de aprindere a focului.

Pentru stingerea celor 12 incendii au intervenit 155 de pompieri militari și voluntari.

          Cele mai multe evenimente cu foc s-au produs ca urmare a nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *