Trei tineri din Botoșani au fost admiși cu punctaj maxim la Școala de Pompieri. Vezi cine sunt ei!

Trei tineri din Botoșani au fost admiși cu punctaj maxim la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești. Răzvan Alexandru Teodorescu a obținut 100 de puncte la concurs, el având la Bac 9.16. Tot cu 100 de puncte a fost admis la Școala de Pompieri și Marius Andrei Amarie, dar și Sebastian Ionel Dodoi.

Botoșăneanul Cezar Toma a fost la un pas de a obține și el 100 de puncte la concurs, dar a fost admis cu 97 de puncte, ca și Constantin Roman, și el botoșănean.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este singura şcoală de formare iniţială din subordinea IGSU, unică la nivel naţional din perspectiva calificărilor asigurate: „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” şi „maistru militar auto”.

În această sesiune, în premieră, au concurat 130 de femei, alături de bărbaţi, pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaţilor a fost de 1.156, iar după probele eliminatorii (evaluarea performanței fizice și examinarea medicală) au rămas 546, care au dat test grilă la Matematică.

Din totalul de 300 de locuri, 275 sunt pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă (262 IGSU, 5 IGAv, 4 IGPR, 1 Comenduirea Garnizoanei,1 DGL, 2 SIE) și 25 pentru maistru military (11 IGPR, 4 IGI, 1 DGL, 4 IGJR, 5 SIE). Candidaților de etnie romă le-au fost alocate 2 locuri în specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă.

Studiile la această unitate de pregătire MAI se vor desfășura în perioada februarie – decembrie 2020.

Un tânăr din Botoșani a fost admis la școala de agenți de poliție printre primii. Răzvan a obținut 92 de puncte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *