Prefectul Alexandru Colbu îi răspunde primarului de Dângeni: Este regretabil ca un primar să nu cunoască prevederile din Codul Administrativ

Prefectul județului Botoșani, Alexandru Colbu, răspunde atacului primarului de Dângeni, Cătălin Rotundu și spune că acesta nu cunoaște legea. 

Asta după ce primarul de Dângeni l-a acuzat pe prefect și pe directorul de Cancelarie, Roxana Anușcă Țurcanu, că dețin controlul politic asupra Instituției Prefectului și că această instituție ”este un intrument exclusiv de partid și nu o formă de reprezentare a guvernului in teritoriu”.

Este regretabil ca un primar să nu cunoască prevederile OUG 57 din 2019 privind Codul Administrativ.  La lucrările consiliului local pot asista şi lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, preşedintele consiliului judeţean sau reprezentanţii acestora, deputaţii şi senatorii, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, conducătorii compartimentelor de resort şi conducătorii organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică din unităţile administrativ-teritoriale, în problemele ce privesc domeniile lor de responsabilitate, precum şi alte persoane interesate, în condiţiile prevăzute în regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local.
și conform art. 262, raporturile cu alte autorităţi publice şi instituţii publice, pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, prefectul poate solicita instituţiilor publice, serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale şi autorităților administrației publice locale din județul respectiv  sau din municipiul Bucureşti, după caz, documentaţii, date şi informaţii, iar acestea sunt obligate să i le furnizeze cu celeritate şi în mod gratuit”, se precizează într-un comunicat al Instituției Prefectului.


Alexandru Colbu susține că la nivelul județului Botoșani sunt 78 de unități administrative teritoriale și că este necesară și utilă stabilirea unei perioade de timp pentru a lua la cunoștință data sedințelor de consiliu local la care Instituția Prefectului dorește sa participe.
     

Nu este normal ca acest primar să încerce să iasă din anonimat folosind numele unor persoane sau instituții publice. Mulțumim celorlalți 77 de primari că au înțeles sensul demersului nostru și îi asigurăm de o bună colaborare în continuare”, declară prefectul Alexandru Colbu.

Un primar din Botoșani îi acuză pe prefectul Colbu și directorul de cabinet, Roxana Țurcanu de intimidare și control politic: Instituția Prefectului este un instrument exclusiv de partid

One thought on “Prefectul Alexandru Colbu îi răspunde primarului de Dângeni: Este regretabil ca un primar să nu cunoască prevederile din Codul Administrativ

  1. Domnule prefect eu intreb cu de sa facut sectie de buletine pentru 120 oameni cand la TRUSESTI la 10 km este sectie de buletine cine a aprobat asemenea magarie are fimeie moldovianca cu 8-10 la x si zero cred si salar de 8000 de lei nici seful de la buletine nu are atata salar ! rusine patrate tu strigi hotii cand esti plin de excremente , eu nu te numesc asa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *