Un primar din Botoșani îi acuză pe prefectul Colbu și directorul de cabinet, Roxana Țurcanu de intimidare și control politic: Instituția Prefectului este un instrument exclusiv de partid

Acuze grave aduse de primarul comunei Dâțngeni, Cătălin Rotundu, la adresa reprezentantului Guvernului în teritoriu. Primarul îi acuză pe prefectul Alexandru Colbu și directorul de cancelarie, Roxana Anușcă Țurcanu de control politic și spune că Instituția Prefectului este un instrument exclusiv de partid și nu o formă de reprezentare a guvernului în teritoriu.

Mărul discordiei este o adresă trimisă de la Prefectură către primării, prin care se solicită „să se transmită cu 5 zile înainte data, ora și locul desfășurării ședințelor de Consiliu Local”.

În cursul zilei de marți, 21 ianuarie 2020, Instituția Prefectului a trimis o adresă către toate primăriile din județul Botoșani în care se solicită „să se transmită cu 5 zile înainte data, ora și locul desfășurării ședințelor de Consiliu Local”. Și atât. Nu era trecut niciun articol de lege, nu era scris nimic din care să reiasă că primarul este obligat să dea astfel de date. Nimic. Măcar așa de bun simț. Era semnată de prefect, Valentin-Alexandru Colbu și director cancelarie, Roxana-Florentina Țurcanu. Este pentru prima dată în cei 15 ani de administrație locală când am ocazia să primesc o astfel de adresă oficială din partea Instituției Prefectului din județul Botoșani! Pot să declar că este cea mai grosolană formă de intimidare și control politic pe care îl doresc să-l implementeze cuplul Colbu – Țurcanu”, a declarat Cătălin Rotundu.

Primarul comunei Dângeni spune că nu va răspunde la o asemenea adresă care nu are invocat niciun temei legal.

Mai mult, această adresă este contrasemnată de un președinte de partid politic (Roxana-Florentina Țurcanu), lucru care nu se face in cazul unei autorități publice într-o adresă comunicată unei alte autorități publice! Instituția Prefectului este în acest caz un instrument exclusiv de partid și nu o formă de reprezentare a guvernului în teritoriu”, mai spune Rotundu, care a precizat totodată că pentru această atitudine total neprofesionistă, va solicita conducerii Guvernului României să ia măsurile legale pentru stoparea unor astfel de practici.

Primarul comunei Dângeni susține că a avut o convorbire telefonică pe această temă cu prefectul Valentin-Alexandru Colbu și a ținut să-i spună că acesta poate participa la ședințele de Consiliu Local, dar nu este obligatoriu ca primarul să-l anunțe cu 5 zile înainte data, ora și locul desfășurării acesteia.

Din adresa primită din partea Instituției Prefectului nu reiese că acesta și-ar dori să participe la ședințele CL, în schimb, dă de înțeles că primarul este obligat să-l anunțe permanent pe prefect când și unde vor avea loc acestea. La final, vreau să spun doar atât: este ilegal și total neprofesionist modul cum lucrează domnul prefect Valentin-Alexandru Colbu”, a completat Cătălin Rotundu. 

 

4 thoughts on “Un primar din Botoșani îi acuză pe prefectul Colbu și directorul de cabinet, Roxana Țurcanu de intimidare și control politic: Instituția Prefectului este un instrument exclusiv de partid

 1. Patrate , ai facut sectie de buletine pentru moldovanca ta si se fac 10 buletine pe luna nu tie rusine sa halesti , de ce nu spui ce salar iai facut nici seful de la buletine de la Botosani nu ia atati bani!
  sati fie rusine nu ai calitatea acestui domn prefect! un om onest si un bun profesionist !

 2. ART . 138 ALIN 4 – OUG 57 / 2019(4) La lucrările consiliului local pot asista şi lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul,
  preşedintele consiliului judeţean sau reprezentanţii acestora, deputaţii şi senatorii, miniştrii
  şi ceilalţi membri ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, conducătorii serviciilor
  publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, conducătorii
  compartimentelor de resort şi conducătorii organismelor prestatoare de servicii publice sau
  de utilitate publică din unităţile administrativ-teritoriale, în problemele ce privesc domeniile
  lor de responsabilitate, precum şi alte persoane interesate, în condiţiile prevăzute în
  regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local.
  PRIMARUL ARE DREPTATE …,,pot lua ,, nu este imperativ , domnule Prefect , nu confundati administratia cu politica , cat despre umatra Turcanu , se stiu lucrurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com