Fostul șef al Poliției Botoșani, Cristian Cucoreanu, găsit nevinovat în dosarul DNA, unde a fost anchetat pentru presupuse fapte de corupție. Vezi decizia judecătorilor!

Un dosar răsunător de corupție, instrumentat de DNA la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, a fost închis de judecători.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a dispus clasarea cauzei în care era anchetat fostul șef al IPJ Botoșani, Cristian Cucoreanu pentru abuz în serviciu alături de şeful Serviciului Resurse Umane, Adrian Osolinschi, întrucât faptele nu au fost săvârșite. 

Anchetatorilor DNA au venit cu un comunicat în luna decembrie 2014 prin care îl acuza pe şeful IPJ Botoșani că s-ar fi înţeles cu Osolischi şi l-au avansat pe Cristian Cezar Şuhan în funcţia superioară de specialist I în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Anchetatorii spuneau că astfel şeful IPJ şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, iar ofiţerul Şuhan a încasat ilegal diferenţa de salariu în urma promovării, în timp ce colegii săi de serviciu care îndeplineau condiţiile funcţiei au suferit un prejudiciu moral.

Ulterior, procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul fostului şef al IPJ, Cristian Cucoreanu şi al şefului de Serviciu Resurse Umane, Adrian Osolisnchi.

Cei doi erau acuzaţi de fals intelectual şi uz de fals pentru că au semnat un proces verbal, la sfârşitul anului 2014, prin care se menţiona că la scoaterea unui post la concurs au întocmit înainte o comisie pentru a identifica personalul ce trebuia să ocupe o funcţia. În realitate postul era ” cu dedicaţie” şi a fost ocupat de Cristian Şuhan, au mai spus anchetatorii DNA la acea vreme. 

De asemenea, pe perioada anchetei, șeful IPJ Botoșani, Cristian Cucoreanu, a fost suspendat din funcție. 

După cinci ani de judecată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a emis, pe 8 ianuarie, o Ordonanță de renunțare la urmărire penală și de clasare a dosarului. 

În cazul de față nu a rezultat dincolo de orice îndoială că inculpatul Cucoreanu Cristian a urmărit promovarea ofițerului Șuhan Cristian în funcția vacantă de ofiței specialist I cu încălcarea dispozițiilor legale. Este cert că a susținut fățiș că acesta merită să fie promovat, însă nu a exercitat presiuni sau amenințări ca procedura să fie ocolită (…) ”, se arată în comunicarea instanței.

În concluzie, magistrații au dispus ”clasarea cauzei privind pe inculpatul Cucoreanu Cristian, cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege”

De asemenea, s-a dispus și clasarea cauzei în cazul lui Andrian Osolinschi  și renunțarea la urmărirea penală. 

Aceștia au fost denunțați la vremea respectivă la DNA de un coleg din cadrul instituției. 

Cristian Cucoreanu nu mai lucrează în Poliție, însă se gândește să deschidă la rândul său o acțiune în instanță pentru prejudicierea imaginii. 

Noi acuzaţii aduse de procurorii DNA fostului şef al IPJ şi al unui şef de serviciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *