Noi acuzaţii aduse de procurorii DNA fostului şef al IPJ şi al unui şef de serviciu

perchezitii ipj politie 1Procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul fostului şef al IPJ, Cristian Cucoreanu şi al şefului de Serviciu Resurse Umane, Adrian Osolisnchi.

Cei doi sunt acuzaţi de fals intelectual şi uz de fals în sensul în care au semnat un proces verbal, la sfârşitul anului 2014, prin care se menţiona că la scoaterea unui post la concurs au întocmit înainte o comisie pentru a identifica personalul ce trebuia să ocupe o funcţia. În realitate postul era ” cu dedicaţie” şi a fost ocupat de Cristian Şuhan.

like facebook„Au folosit Dispoziţia nr. I/599/29.12.2014 cunoscând că este falsă, în vederea producerii consecinţei juridice, respectiv a promovării pe nedrept în funcţia vacantă de ofiţer specialist I în cadrul SICE , a inspectorului principal de poliţie Şuhan Cristian Cezar. Celor doi suspecţi li s-au adus la cunoştinţă, noile fapte şi încadrările juridice precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse neoficiale, Cristian Cucoreanu a refuzat să facă declaraţii, iar Adrian Osolinschi a aruncat responsabilitatea pe subalternii săi.

Potrivit procurorilor, la avansarea din 29 decembrie 2014, nu s-a respectat îndeplinirea procedurilor la asigurarea publicităţii vacantării postului, constituirea comisiei pentru ocuparea postului vacant cu rol în selectarea şi intervievarea cadrelor care îndeplineau condiţiile de promovare, precum şi existenţa documentelor necesare emiterii acestei dispoziţii. Astfel, ceilalţi ofiţeri care îndeplineau condiţiile pentru ocuparea funcţiei au fost prejudiciaţi.

 

 

 

2 thoughts on “Noi acuzaţii aduse de procurorii DNA fostului şef al IPJ şi al unui şef de serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *