Un bărbat din Botoșani a lovit cu bărdița în cap un adolescent. Magistrații i-au redus pedeapsa

Un bărbat din Botoșani, care a lovit cu bărdița în cap un tânăr de 17 ani, s-a ales cu pedeapsa micșorată. Mihai Mircea Arăpașu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Suceava, la trei ani și două luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Instanța i-a redus pedeapsa dată de Tribunalul Botoșani, de cinci ani de închisoare.

Potrivit deciziei, instanța „ admite apelul declarat de inculpatul Arapaşu Mihai-Mircea, împotriva sentinţei penale […]pronunţată de Tribunalul Botoşani […]. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus menţionată şi în rejudecare: Condamnă pe inculpatul Arapaşu Mihai-Mircea la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 2 (două) luni închisoare (în loc de 5 ani închisoare) şi 2 (doi) ani (în loc de 5 ani) pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor

Pe 17 iulie 2019, în jurul orei 21.00, pe fondul consumului de alcool, botoșăneanul l-a lovit pe Marian Țurcanu, de 17 ani, de mai multe ori cu o bărdiţă peste corp, dar şi în zona capului, unde i-a aplicat şi o lovitură cu tăişul bărdiţei, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *