Condamnat pentru tentativă de omor! Un bărbat din Botoșani a lovit cu bărdița în cap un adolescent

Un bărbat din localitatea Stăuceni din județul Botoșani a fost condamnat, joi, pentru tentativă de omor, după ce în vara acestui an l-a lovit cu o bărdiță în cap pe un adolscent de 17 ani. 

Tribunalul Botoșani a dispus condamnarea la cinci ani de închisoare a lui Mihai Mircea Arapașu, în vârstă de 51 de ani, dar această sentință nu este definitivă. 

Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu şi deduce din pedeapsa principală durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 18 iulie 2019 la zi. Constată reparate integral prejudiciile cauzate părţilor civile Ţurcanu Marian, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Botoşani. Dispune confiscarea de la inculpat a obiectului tăietor (bărdiţă) folosit la săvârşirea faptei, aflat în coletul nr. 2 ataşat la dosar. În baza art.3, art.4 alin.1 lit.b şi art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic”, se arată în decizia instanței.

Pe 17 iulie 2019, în jurul orei 21.00, pe fondul consumului de alcool, botoșăneanul l-a lovit pe Marian Țurcanu de mai multe ori cu o bărdiţă peste corp, dar şi în zona capului, unde i-a aplicat şi o lovitură cu tăişul bărdiţei, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *