Preot din Botoșani achitat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită și grup infracțional organizat

Preotul Dumitru Horga din comuna Cândești, care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție din Suceava sub acuzația de dare de mită și grup infracțional organizat, a fost achitat, luni, de Tribunalul Suceava. Magistrații suceveni au dispus achitarea preotului, dar și a altor 33 de persoane acuzate în același dosar din … lispă de probe.

„În temeiul art.396 alin.5 Cod procedură penală rap. la art.16 alin. 1 litera c Cod procedură penală cu aplicarea art.18 Cod procedură penală, achită pe inculpatul HORGA DUMITRU, pentru infracţiunea de „iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă a unui astfel de grup”, varianta iniţierii sau constituirii, faptă prev. şi ped. de art. 367 alin. 1 , cu aplicarea art. 5 alin. 1 NCP. b. În temeiul art.396 alin.5 Cod procedură penală rap. la art.16 alin. 1 litera c Cod procedură penală, achită pe inculpatul HORGA DUMITRU, cu acelea?i date de identificare, pentru infracţiunea de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 modificată prin art. 79 din Legea nr. 187/2012, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (21 acte de acte materiale), cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal”, se arată în dispozitivul instanței.

Totodată, instanța a decis revocarea măsurilor de sechestru asiguratoriu pe bunele preotului din Cândești.

În temeiul art. 397 alin.1 rap. la art. 25 alin.1 Cod procedură penală respinge ca nefondată, acţiunea civilă formulată de partea civilă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. În temeiul articolului 404 alin.5 C..p.p. revocă măsurile asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale prin ordonanţa nr.38/P/2008 din data de 15.05.2014 asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpaților HORGA DUMITRU și SOFRONIE DUMITRU DANIEL, până la concurenţa sumei de 1.581.302”.

Preotul din Cindesti, judecat pentru coruptie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *