Comuna care nu mai are niciun asistat social

Într-o comună din județul Suceava administraţia locală a ajuns la performanța de a scăpa de toţi asistaţii social. E vorba despre localitatea Botoșana, o aşezare cu aproape 3.000 de suflete pentru care ajutoarele de la stat par să nu mai fie deloc atractive. Decât să aştepte banii o dată pe lună, oamenii preferă să plece la muncă. Din păcate, peste hotare, scrie Observator.

Aproape 100 de asistați social avea localitatea Botoşana înainte de anul 2002. Apoi comuna s-a împărțit în două şi în Botoșana au rămas doar 7 persoane care primeau venitul minim garantat. Pentru banii aceștia, oamenii erau obligați să presteze muncă în folosul comunității.

Ioan Ghiață, primarul comunei Botoșana: Treburile comunităţii care erau, la şanţuri, la curăţat, la văruit copacii, muncă în folosul comunităţii. la lemne pentru primărie.

Atunci cand au refuzat, s-au trezit si cu ajutoarele tăiate.

Administratia locala din comuna Botosana este in situatia in care si-ar dori sa aiba asistati social. Si asta pentru ca are foarte multe lucrari de facut pe care nu are cu cine efectiv sa le faca. Vorbim de curatat santurti, de varuit copacii si de facut curatenie in aceasta comuna.

În Botoșana, peste 500 de oameni au plecat să muncească peste hotare. Unii au ales să lucreze doar sezonier, dar cei mai mulţi sunt stabiliţi definitiv în Germania, Anglia sau Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *