Un puternic om de afaceri din Botoșani, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Patronul cele mai mari fabrici din istoria Botoșaniului, care a avut înainte de 1990 peste 6.000 de angajați, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și folosirea cu rea-credință a bunurile societății.

Gabriel Chiriac este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani că, în calitate de administrator al societăţii Grup Industrial Electrocontact SA Botoşani, ar fi împrumutat ilegal alte firme ale sale fără a înregistra în contabilitate operațiunile făcute.

Astfel, în perioada 2004- 2012, patronul de la Electrocontact nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile rezultate din dobânzi ca urmare a împrumuturilor acordate altor societăţi şi ar fi dedus ilegal TVA aferent investiţiilor, producând astfel un prejudiciu bugetului de stat de 332.009 lei.

De asemenea, Chiriac este acuzat că, în perioada 2008- 2012, ar fi efectuat cumpărături cu cardul societății, de 317.314 lei, în nume personal, sumă care a fost evidenţiată mai apoi în contabilitate ca şi cheltuieli pe firmă.

Totodată, omul de afaceri ar fi folosit banii firmei pentru construcția uneui case de vacanțe la Sinaia și amenajarea unui apartament din București. În acest mod, ar fi scos ilegal din firma din Botoșani peste 400.000 de lei, deși imobilele îi aparțineau lui Gabriel Chiriac ca persoană fizică.

DNA începe urmărirea penală în cazul patronului de la Electrocontact

One thought on “Un puternic om de afaceri din Botoșani, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

  1. Care patron frate!!? Fabrica înainte de 1990 era a statului! Era un pârlit de șef pus de regimul comunist! Treziți-vă! Faceți și voi știri realiste fără fabulații! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *