Temperaturi neobișnuit de calde pentru această perioadă. Zonele în care vor fi 10-11 grade

Sâmbătă avem vreme bună şi va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. În sudul extrem şi în ţinuturile estice apar câţiva nori de ploaie, iar dimineaţa mai sunt condiţii de ceaţă pe la câmpie.

Maximele pleacă de la 2,3 grade în depresiuni şi ating 11,12 grade prin sud.

În Dobrogea şi Bărăgan ne-aşteaptă o zi destul de plăcută, deşi apar ceva înnorări şi s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie. Vremea rămâne caldă pentru acest moment al anului, iar pe seara vântul devine mai insistent.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile se menţin ridicate pentru o zi de Ianuarie. Norii apar sporadic şi maximele ajung pe la 8,9 grade. În orele serii şi la noapte se porneşte vântul şi e posibil să plouă slab.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina va fi mult mai cald decât în mod obişnuit. Temperaturile urcă până la 8,9 grade. Ziua s-ar putea să picure trecător, iar noaptea aduce un pic de lapoviţă şi condiţii de polei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme schimbătoare, puţină ceaţă la începutul zilei şi înnorări trecătoare mai târziu. În zonele înalte pot să apară câţiva fulgi de zăpadă, iar maximele se menţin la nivelul de vineri şi vor fi în jur de 3-4 grade.

Şi în ţinuturile vestice sunt condiţii de ceaţă dimineaţa. Apoi, o să avem vreme frumoasă şi temperaturi ridicate pentru această perioadă. Maximele ajung pe la 5-6 grade.

Şi în zona Transilvaniei va fi destul de cald pentru o zi de Ianuarie şi va domina atmosferă cu soare. La începutul zilei şi din nou după lăsarea nopţii creşte umezeală şi apare ceata.

În Oltenia ne-aşteaptă încă o zi plăcută, cu soare şi atmosfera primăvăratica. Maximele ajung pe la 10-11 grade, iar vântul devine puţin mai activ.

Vreme frumoasă şi temperaturi ridicate găsim şi în ţinuturile sudice. Norii vin şi trec, vântul adie plăcut, iar cel mai cald va fi în zona deluroasă, pe unde se vor atinge 11-12 grade.

Sursa; Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *