VIDEO Doi elevi au reprezentat Botoșaniul la conferința națională „Mișcarea de reprezentare a elevilor: acum și atunci” de la Craiova

Conferința Națională „Mișcarea de reprezentare a elevilor: acum și atunci” a avut loc la Craiova, in perioada 7 ianuarie 2020 – 11 ianuarie 2020, in cadrul celei de a treizecea Adunari Generale a Consiliului Național al Elevilor din Romania, eveniment în cadrul căruia s au dezbatut problemele cu care se confruntă elevii din țara noastră și cum pot reprezentanții elevilor să intervină în vederea conturării unui cadru care să asigure participarea, echitatea și incluziunea în sistemul educațional.

Judetul Botosani a fost reprezentat de elevii: Mihai Iftimie, elev al Colegiului National „Grigore Ghica” Dorohoi si vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Botosani si Iosif Pintilie, elev al Colegiului National „Mihai Eminescu” Botosani, vicepresedinte al Consiliului Elevilor C. N. „Mihai Eminescu” precum si vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Botosani.

Incepand cu data de 7 ianuarie 2020, începând cu ora 10:00 si pana in data de 11 ianuarie 2020, în Aula „Mihai I al României”, din cadrul Universității Craiova, în municipiul Craiova, au avut loc dezbateri in urma carora elevii din toata tara spera sa obtina o rezoluție structurată în domeniile cheie de activitate specifice mișcării de reprezentare a elevilor, care să constituie un punct de pornire în creionarea unei strategii pe termen lung a Consiliului Național al Elevilor.

Temele duscutiilor au fost: – Relații externe: cum poate ajunge Consiliul Elevilor mai aproape de elevi? – Educațional: cum poate crea Consiliul Elevilor sistemul educațional de care avem nevoie? – Internațional: cum poate Consiliul Elevilor influența politicile educaționale de la nivel internațional? – Dezvoltarea substructurilor: cum poate Consiliul Elevilor să își dezvolte reprezentativitatea și legitimitatea? – Învățământ profesional și tehnic: cum poate Consiliul Elevilor susține și contribui la dezvoltarea acestui tip de învățământ? – Incluziunea socială: cum poate Consiliul Elevilor să se implice mai mult în crearea unui mediu educațional accesibil pentru fiecare copil din România? – Relația cu sectorul de tineret: cum poate Consiliul Elevilor să se implice în dezvoltarea acestui sector? – Reprezentare pentru un viitor sustenabil: prin ce demersuri poate Consiliul Elevilor să contribuie la dezvoltarea mișcării privind combaterea crizei climatice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *