Hotărârea Consiliului Local privind reorganizarea DSPSA, atacată în instanță de Prefectura Botoșani

Instituția Prefectului a atacat în instanță hotărârea de Consiliu Local Botoșani privind reoganizarea Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei municipiului Botoșani. În şedinţa din 28 octombrie, anul trecut social democraţii au reuşit să numească un director general la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement şi să-i diminueze atribuţiile directorului Eugen Ţurcanu. De asemenea s-a votat unirea compartimentelor „Administrare Baze Sportive” şi „Agrement” formându-se Compartimentul „Administrare Baze Sportive şi Agrement”.

Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a modificat organigrama DSPSA şi s-a înființat funcția de director general nu a primit aviz de legalitate de la Instituția Prefectului, dar proiectul privind revocarea acesteia a fost respins în ședința din decembrie, anul trecut. 

Acum, prefectul anunță că a atacat în instanță hotărârea CL.

Este cea care vizează reorganizarea DSPSA-ului, unde este domnul Eugen Țurcanu director general, acea hotărâre de Consiliu Local, care, știți foarte bine, nu a fost semnată nici de președintele de ședință, nici de secretarul primăriei, tocmai din motive de încălcare a legii. Noi am solicitat Consiliului Local să revadă această hotărâre, să o revizuiască, nu s-a întâmplat acest lucru, atunci am mers în instanță pentru a anula pe cale administrativă această hotărâre”, a declarat prefectul de Botoșani, Alexandru Colbu.

 

Eugen Ţurcanu face apel la calm şi respectarea legii în cazul reorganizării DSPSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *