Drumarii, pregătiți să intervină pentru asigurarea unor bune condiții de circulație pe drumurile naționale din județul Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol pentru zona Moldovei, valabilă începând din această seară, ora 22:00, până duminică, 29 decembrie, ora 20:00.

Potrivit atenționări, în Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Pe acest fond, DRDP Iași anunță că este mobilizată să intervină cu utilaje și material antiderapant, în vederea asigurării unui trafic rutier în condiții de siguranță pe drumurile naționale din administrare.

În bazele de deszăpezire sunt depozitate aproximativ 60.000 tone de sare, 4000 tone de nisip, peste 220 tone de clorură de calciu și 100 tone soluție ecologică. De asemenea, sunt pregătite de intervenție 467 de utilaje de deszăpezire (125 proprii și 342 închiriate).

Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să nu plece la drum decât cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și după informarea cu privire la condițiile de drum.

La acest moment, ninge slab în județul Suceava (Vatra Dornei), Bacău (Tg. Ocna), Neamț (zona Bicaz), cu ploi în județul Botoșani și burniță înregistrată izolat în județul Iași (Răducăneni).

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale, potrivit unui comunicat al DRDP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *