FOTO & VIDEO Trei cetățeni din Senegal și Gambia, reținuți de polițiștii de frontieră botoșăneni. Au trecut ilegal frontiera

Trei cetățeni străini au fost prinși de polițiștii de frontieră botoșăneni după ce au trecut ilegal frontiera. Aceștia au fost reținuți, luni, 23 decembrie. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Ucraina, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Dumbrăviţa, județul Botoșani, au identificat şi reţinuți trei cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor și nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați, cetăţeni din Senegal şi Gambia, având vârste cuprinse între 26 şi 36 de ani. Bărbaţii au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *