FOTO Gest emoționant făcut de un pompier – paramedic din Botoșani. Cum a devenit o fetiță, pe care a ajutat-o să vină pe lume, parte din familia sa

In urma cu 6 ani, punea în practica toata priceperea și dăruirea pentru a o ajuta sa trăiască. Astazi, și-a deschis larg, nu doar bratele, ci si usa casei, pentru ai oferi un Craciun de poveste.

Este cadoul special dăruit de plt.maj. Bogdan Besleaga si soția lui, Anamaria, Elenei – Florentina.

Elena-Florentina s-a născut prematur, pe 4 aprilie 2013, in casa părintească din Dămideni, nașterea fiind asistata de echipajul SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, format din plt.maj. Bogdan Besleaga, plt.maj. Ioan Tîrzioru și plt.maj. Teodor Gafton.

„Când am intrat pe ușa, fetița venea pe lume. Am fost primul care a ținut-o în brațe. Femeile care erau în cameră spuneau că le este frică să pună mâna pe copil. Era atât de micuță că o țineam în ambele palme și încă mai rămânea loc. Nu avea mai mult de două kilograme. Am aspirat-o şi i-am pensat cordonul ombilical. A început să respire și să scâncească”, își amintește plt. maj. Bogdan Beșleagă. Mama și fiica au fost transportate la spital cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță.

La două săptămâni, paramedicul s-a interesat de soarta micuței și medicii i-au transmis că intervenția lui i-a salvat viața pruncului. „Am aplicat tot ceea ce am învățat la cursuri. E o motivație puternică faptul că ajutorul oferit de tine face diferența între viață și moarte. Simți că trebuie să te pregătești continuu” – spune cu mândrie salvatorul. Viața și-a continuat cursul firesc atât pentru salvator, cât și pentru fetiță care la naștere cântarea 1.750 grame.

De-a lungul timpului, legătură dintre cei doi a devenit una foarte puternica. Paramedicul o vizitează ori de câte ori are ocazia. Întotdeauna ii oferă cele necesare.

Bogdan știe ca pe lângă lucrurile materiale, Florentina are nevoie de amintiri frumoase.

I-a oferit un Crăciun de neuitat in familia lui.

Emoția împodobirii primul brad de Crăciun din viata ei, bucuria întâlnirii cu Mos Crăciun, magia orasului Iași plin de luminițe și culoare, gingasia atingerii clapele de pian, sunt doar câteva dintre sentimentele trăite de Florentina in familia pompierului. Cei doi băieți ai salvatorului au fost extrem de încântați sa o ajute sa descopere ca sărbătoarea Nașterii Domnului înseamnă emoție, iubire, armonie, fericire și blândețe.

Cum a venit pe lume fetița

Ziua de 4 aprilie 2013, pentru plutonierul major Bogdan Beșleagă, paramedic în cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești, părea să fie una obișnuită. Împreună cu colegii lui, plt.maj. Ioan Tîrzioru și plt.maj. Teodor Gafton, a raspuns la mai multe solicitări. După amiaza, un apel anunța că la 61 de km distanță, la Dămideni, o femeie însărcinată are nevoie de ajutor. Momentul sosirii echipajului SMURD Ștefănești a coincis cu nașterea prematură a unei fetițe. Lângă mamă, două vecine erau panicate. Cu toate că asista la prima naștere, paramedicul a acționat exemplar. Mama și fiica au fost transportate la spital cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță. La două săptămâni, paramedicul s-a interesat de soarta micuței și medicii i-au transmis că intervenția lui i-a salvat viața pruncului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *