Doi botoșăneni, prinși de jandarmi în timp ce vindeau țigări de contrabandă în piață

Acțiunile jandarmilor pentru combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile în piețele agroalimentare din județul Botoșani s-au finalizat în acest sfârșit de săptămână cu întocmirea actelor de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul sâvărșirii infracțiunii de contrabandă și ridicarea în vederea confiscării a 120 de pachete de țigări.

Doi vânzători de țigări de proveniență extra-comunitară au fost depistați de jandarmi în Piața Centrală din municipiul Botoșani și au fost conduși la sediul inspectoratului, unde le-au fost întocmite actele procedurale, pedeapsa prevăzută de Codul Vamal pentru această faptă fiind închisoarea de la doi ani la șapte ani și interzicerea unor drepturi.

Actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu țigările confiscate, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul acelorași acțiuni, jandarmii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind actele de comerț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *