S-a crezut El Chapo! El este botoșăneanul care a încercat să evadeze din Penitenciar săpând un tunel prin zid

Un deținut de 26 de ani, închis pe viață în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, s-a crezut El Chapo și a încercat să evadeze din penitenciar săpând un tunel săpat în zid. Acesta a fost pârât de colegi la gardieni și a fost prins. Criminalul reușise să sape peste 30 de centimetri în zid.

El se numește Mădălin Lupu (Miki) și este cel care a ucis o femeie de 71 de ani din Coțușca. A mers la ea să o tâlhărească, a înjunghiat-o de două ori, iar femeia a murit. Acesta a fost găsit ascuns într-o casă din Coțușca.

Acum, el are la activ patru crime, două în afara și două în Penitenciar. Gaura în peretele celulei o săpa în timp ce dădea televizorul la maxim, astfel încât să nu fie descoperit.

Acesta are șapte clase.

A încercat să evadeze şi a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălţime de 27 cm şi adâncime de 33 cm. Din primele informaţii, deţinutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere. Această ghenă de gunoi, aferentă secţiei de deţinere comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deţinere, unde se află şi curţile de plimbare ale deţinuţilor. Deţinutul mai avea un rând de cărămidă de scos şi ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au spus surse judiciare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *