Mesajul emoționant transmis de un preot din Botoșani, în Postul Crăciunului: Să ne iubim părinții așa cum sunt, să ne iubim Creatorul așa cum Este, să vă iubiți unii pe alții asa cum sunteți

Directorul Seminarului Teologic Botoșani, preotul Daniel Dascălu, a transmis un mesaj în Postul Crăciunului, către toți credincioșii. Părintele Dascălu i-a îndemnat pe credincioși să se iubească între ei, să-și iubească părinții și frații așa cum sunt.

Emoțiile Crăciunului sunt cele mai mari pentru copii. Noi, adulții, suntem copleșiti că îi vedem pe ei, curățenia, puritatea, bucuria lor. Astăzi cei mai mulți dintre noi cred că e cel mai bine să ai doar masa plină, să fii extrem de bucuros și să fie cât mai multe lumini, în case, pe la case și în oraș. Dar niciuna din ele nu are substanță dacă nu Îl are pe Hristos în centru. Degeaba sunt eu la o masă bogată, degeaba sunt eu la o casă luminată, degeaba sunt eu un om mulțumit dacă nu m-am smerit pe mine să devin un colindător ca ei. Am constatat, cu surprindere, în ultimii ani, că noi, adulții, nu mai colindăm. E greșit să ne fie rușine și să lăsăm doar copii să colinde. Colinda copiilor vorbește despre același Hristos în care credem și noi, despre aceeași bucurie pe care am trăit-o și noi când am fost copii și pe care o trăim și acum, când suntem mari. Gândul meu către dumneavoastră e să redeveniți colindători. Nu uitați că noi suntem copii ai Dumnezeului Celui Nevăzut. Și din plămada Lui, din răsuflarea Lui, ne-am născut și noi. Și dacă ne punem nădejdea în coșul din supermarket, în securitatea alianțelor internaționale, în garantia băncilor străine, dacă ne punem nădejdea în cele ale lumii, nimic din logica celor mici… nu are logică. Să ne iubim părinții așa cum sunt, să ne iubim Creatorul așa cum Este, să vă iubiți unii pe alții asa cum sunteți, colindându-vă despre bucuria Crăciunului și despre Lumina lui Hristos!” a subliniat directorul Seminarului Teologic, pr. dr.Daniel Dascălu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *