Caz neobișnuit! O familie din Botoșani și-a luat mortul de la morgă ghemuit în sicriu

morga, stiri, stiri din botosani, botosaniSituație mai puțin obișnuită la morga Spitalului Județean Mavromati din Botoșani. O familie din Botoșani acuză faptul că a primit trupul neînsuflețit al unei rude, decedate în spital, ghemuit în sicriu.

Vinerea trecută, femeia de 88 de ani a închis ochii, după ce a suferit un accident vascular, iar fetele acesteia au mers să o scoată de la morgă. 

Au luat sicriul, însă când ai ajuns la biserică au constatat că mortul era ghemuit pe o parte, cu picioarele îndoite, iar sub mâna stângă era pusă o sticlă cu apă pentru a i-o susţine.

Femeile au apelat, ulterior, la serviciile unei firme de pompe funebre care au preluat trupul neînsufleţit, l-au îndreptat, după care l-au adus înapoi la biserică.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că au mai existat astfel de situații și că nu se poate imputa personalului de la morgă nimic. 

Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, susține că singurul reproș care poate fi adus angajaților de la morgă este acela că nu a explicat familiei despre ce este vorba.

Femeia a murit ghemuită. Cum puteau să o îndrepte cei de la morgă, să-i rupă coloana și să o pună drept. Mai ales la persoanele vârstnice, care au scolioză și care în timpul vieții au coloana curbată și merg cu capul în pământ, cum îl pui pe ăla în scriu. Poți să-l îndrepți? Nu poți să faci nimic din punctul acesta de vedere. Cei care nu vin cu firmă specializată, care vin cu sicriul lor, cei de la morgă înceracă să le dea o poziție cât de cât normală la acei care au probleme scheletate în timpul vieții. Am discutat cu cei de la morgă și mi-au explicat că există situații în care există persoane care au o poziție nefirească în momentul în care mor. Nu poți să-i îndrepți. Luni a fost o zi mai aglomerată și acolo că au fost multe decese și nu știu, nu au avut timp să explice familiei despre ce este vorba. A fost o zi mai agitată și mai aglomerată, dar nici nu sunt specializați în a pune mortul și a-l pregăti. Ei au și alte lucruri de făcut. Intențiile sunt cât se poate de bune din partea lor”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie. 

 

 

 

One thought on “Caz neobișnuit! O familie din Botoșani și-a luat mortul de la morgă ghemuit în sicriu

  1. Jenanta explicatie mai are si dl.director !!! Daca ar fi fost mama lui, tot asa (n-)ar fi reactionat ?! Cu alte cuvinte – mortul e de vina !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *