Se scumpește apa din luna decembrie. Cu cât vor plăti mai mult botoșănenii

robinet apa, stiri, nova apaserv, botosanin, anuntPrețul la apă și canalizare crește, din luna decembrie, în județul Botoșani. Consilierii județeni ai PSD au fost de acord cu proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat reprezentantului județului în AGA de la Nova Apaserv privind modificarea prețului la apă și canalizare, în timp ce consilierii PNL s-au opus acestuia, 

Consilierul județean al PNL, Gheorghe Sorescu, a declarat că nu poate fi de acord cu majorarea prețului la apă și canalizarea, atâta timp cât în februarie a mai avut loc o scumpire iar pe parcursul anului s-a aprobat majorarea capitalului social de la Nova Apaserv cu un milion euro.

S-a cerut de fiecare dată să se vină cu măsuri de îmbunătățire, iar pierderile sunt în continuare undeva la 60% din apa care se cumpără: Nu putem să le facem un cadou botoșănenilor de Moș Nicolae și să fim de acord cu această majorare”, a spus Sorescu.

La apă creșterea ar fi de 15,6%, iar la canalizare de 2%, respectiv o creștere cu 0,62 lei/ mc la apă și 0,06 lei/ mc la canalizare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *