PNL Botoșani a depus la BEJ o plângere împotriva deputatului PSD, Costel Lupașcu. Vezi motivul!

Biroul Electoral Judetean BotosaniPreședintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a depus o plângere, sâmbătă, la Biroul Electoral Județean Botoșani prin care a semnalat faptul că se continuă propaganda electorala și după încheierea acesteia de către Costel Lupașcu, în calitate de deputat a Partidului Social Democrat.

Reprezentanții PNL spun  că deputatul PSD a postat pe pagina sa de facebook, sâmbătă, la  ora 07:37, un mesaj prin care ” a fost continuată campania electorală pentru candidatul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă. Prin această postare, aşa cum reiese în mod evident se adresează, în mod expres îndemnul de a vota candidatul Partidului Social Democrat Viorica Dăncilă, după încheierea campaniei electorale. Acest lucru a fost făcut contrar prevederilor art. 35 alin.(1) din Legea nr.370/2004, potrivit cărora ,Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor şi se încheie în dimineaţa zilei de sâmbătă, de dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00, Inclusiv mesajele postate pe reţeaua de socializare prin conţinutul lor se circumscriu conceptului de propagandă electorală, aspect în raport de care dată fiind încheierea campaniei electorale, sunt întrunite elementele tipice ale ilicitului electoral”, se precizează într-un comunicat al PNL.

Reprezentanții PNL susțin că nu este pentru prima dată în aceasta campanie electorală când reprezentații PSD Botoșani încalcă legea pentru a influența electoratul în favoarea candidatului lor.

În acest context, PNL Botoșani a solicitat:  admiterea plângerii cu privire la campania electorală şi să emiterea unei decizii în acest sens, cu măsurile care se impun, interzicerea transmiterii unor astfel de mesaje şi stoparea actelor de propagandă electorală ilicite și  sesizarea organelor competente în vederea aplicării sancţiunilor contravenţionale.

De asemenea, PNL Botoșani a solicitat ca, în situaţia în care până la soluţionarea plângerii, postarea din mediul online va fi înlăturată, să se sesizeze organele competente în vederea aplicării sancţiunilor contravenţionale prevăzute de dispoziţiile   art.56 alin.(2) raportat la art.55 lit. t) din Legea nr. 370/ 2004.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *