Deputatul Achiței i-a cerut ajutor noului ministru de la Transporturi pentru modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și a DN 29D Botoșani-Ștefănești. „Nu am de gând să fiu un resemnat”

Deputatul PNL Cristian Achiței continuă bătălia pentru infrastructura rutieră botoșăneană. Acesta a avut o întâlnire, joi, la Parlament cu colegul său din ultimii trei ani din Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților, Lucian Bode, de această dată în calitate de viitor ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, calitate pentru care a obținut avizul pozitiv al comisiilor de specialitate.

Am discutat concret cu viitorul ministru despre starea drumurilor naționale din Botoșani și sunt convins că a înțeles importanța acestora pentru județ și regiune. Intenția sa este aceea de a schimba radical stilul de lucru pesedist, care a făcut ca modernizarea drumurilor botoșănene să nu fie nici măcar începută după trei ani de guvernare sterilă, iresponsabilă și populistă. Asta presupune inclusiv schimbarea urgentă a stilului de lucru al funcționarilor din minister, obișnuiți de pesediști doar să argumenteze de ce nu se poate face o investiție sau alta, în loc să muncească pentru a găsi soluții legale pentru ca licitațiile să fie adjudecate și lucrările începute și apoi executate la termen. Vă confirm, în urma discuțiilor purtate cu Lucian Bode, statutul pe care îl au proiectele de modernizare a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și a DN 29D Botoșani-Ștefănești în programul de guvernare al PNL, acela de ”investiții în continuare”, cu finanțare asigurată de la buget. Referitor la acest gen de investiții, intenția declarată și asumată a Guvernului Ludovic Orban este de a le accelera”, a spus Achiței.

Potrivit acestuia, aplicarea de către PNL a unui nou mod de lucru la nivel guvernamental, eficient și determinat, este singurul mod prin care noi, toți botoșănenii, am putea asista cu bucurie anul viitor la începerea efectivă a lucrărilor la DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești.

Spre deosebire de cei trei ani anteriori, de această dată cred că guvernul PNL chiar va demara modernizarea celor două drumuri, de care pesediștii botoșăneni, reprezentați în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, și-au bătut joc, folosindu-le doar ca instrumente de propagandă pentru zeci și zeci de comunicate de presă mincinoase. Personal, așa cum am spus mereu în ultimii ani, am ca prioritate absolută a mandatului de deputat modernizarea Drumului Național Botoșani-Tg. Frumos. Voi face în continuare toate demersurile legale pe care le am la dispoziție în calitate de parlamentar pentru ca această investiție vitală pentru județul nostru, ca și cea privind Drumul Național Botoșani-Ștefănești, să poată fi realizate. Nu voi obosi niciodată să mă bat pentru aceste investiții! Nu voi renunța! Nu am de gând să fiu un resemnat! Bătălia pentru Botoșani și pentru botoșăneni trebuie câștigată! Cu speranță, continuăm împreună!, anunță Achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com