Medicul care a salvat de la moarte o tânără, din Botoșani, devine ministru al Sănătății

Medicul care a salvat de la moarte o tânără de 22 de ani din Botoșani, devine ministru al Sănătății. Victor Sebastian Costache a fost propus de premierul desemnat Ludovic Orban pentru functia de ministru al Sanatatii. El este un reputat chirurg cu o vasta experienta in strainatate.

In varsta de 45 de ani, Victor Costache s-a nascut la Iasi, unde a si absolvit Facultatea de Medicina in 1999. A facut un an de rezidentiat in tara, dupa care a plecat in Franta, unde s-a specializat in chirurgie cardio-vasculara si toracica, fiind in prezent membru in Colegiul Francez de Chirurgie cardio-vasculara.

Echipa condusa de doctorul Costache, din Sibiu, a reusit o minune: viata unei tinere de 22 de ani, din Botosani, merge mai departe. Doctorul o numeste “o mare realizare profesionala si umana”.

Din pacate, tanara din Botosani a suferit cea mai grava urgenta din medicina. Este vorba despre o disectie de aorta, o forma complexa a disectiei de aorta. Practic, aorta, vasul de sange care iese din inima, s-a rupt pe toata lungimea lui, de la nivelul valvei pana la nivelul arterelor spre membrele inferioare. Aceasta patologie, daca nu este tratata in urgenta, practic 50% din bolnavi mor in primele 24 de ore, urmand ca la fiecare 24 de ore sa se mai piarda inca 50% dintre ei, pana nu mai ramane nici unul.

Care este starea pacientei in prezent?

Din fericire, tanara este in afara oricarui pericol. A fost operata in Spitalul European Polisano MedLife, in sectia de chirurgie cardiovasculara, care este de fapt sectia clinica a Facultatii de Medicina din Sibiu. Interventia a durat patru ore si jumatate, iar pacienta in momentul de fata este, cum spuneam, in fara oricarui pericol si va fi externata marti din spital. A fost o munca de echipa, incepand cu medicii de la Botosani, apoi specialistii din Iasi, Targu Mures si, bineinteles, Sibiu.

O tânără din Botoșani, salvată de „medicul fericit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *