O tânără din Botoșani, salvată de „medicul fericit”

Viata unei fete de 22 de ani, din Botosani a fost salvata de catre ”medicul fericit”, numit asa pentru ca el considera aceasta minune o mare realizare profesionala si umana.

In alta ordine de idei, doctorul Victor Costache este unul dintre oamenii ce poate face minuni, in discretie, in tacere, in smerenie. Acesta se considera un ”medic fericit” in Romania, s-a intors acasa sa salveze inimi, care altfel poate ca ar fi incetat sa bata, scrie bzi.ro.

Cine este doctorul Victor Costache?

A lucrat in Franta, la Spitalul Universitar din Toulouse, a facut rezidentiatul in chirurgie cardiovasculara. Sapte ani de stagii de specialitate in centrele din Toulouse si Grenoble. A reusit la examenul de medic specialist chirurgie cardiovasculara si toracica, tot in Franta. Un an, apoi, a practicat chirurgia cardiaca la Institutul Inimii din Quebec, Canada. Aici s-a specializat in chirurgia cardiaca minim-invaziva si TAVI. De asemenea,  castigat numeroase premii atat in tara cat si in strainate. In urma cu cinci ani s-a intors in Romania. Astazi este director medical si Seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica la Spitalul European Polisano, din Sibiu. Este, de asemenea, conferentiar universitar si coordinator de doctorate la Facultatea de Medicina din Sibiu. Este autorul mai multor premiere in domeniul chirurgiei cardiovasculare: primul anevrism de aorta abdominal rupt tratat Endovascular din Romania, primul anevrism toracic rupt tratat Endovascular din Romania, prima protezare mitrala endoscopica cu tehnologie RAM din lume si record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortica tratat endovascular.

Doctorul Victor Costache ne asigura ca nu este singurul medic intors acasa pentru a salva inimi de romani. Si, ce este mai important, niciunul dintre colegii sai nu regreta aceasta decizie!

„Tanara din Botosani a suferit cea mai grava urgenta din medicina!”

In urma cu cateva zile, echipa condusa de doctorul Costache, din Sibiu, a mai reusit o minune: viata unei tinere de 22 de ani, din Botosani, merge mai departe. Doctorul o numeste “o mare realizare profesionala si umana”.

Din pacate, tanara din Botosani a suferit cea mai grava urgenta din medicina. Este vorba despre o disectie de aorta, o forma complexa a disectiei de aorta. Practic, aorta, vasul de sange care iese din inima, s-a rupt pe toata lungimea lui, de la nivelul valvei pana la nivelul arterelor spre membrele inferioare. Aceasta patologie, daca nu este tratata in urgenta, practic 50% din bolnavi mor in primele 24 de ore, urmand ca la fiecare 24 de ore sa se mai piarda inca 50% dintre ei, pana nu mai ramane nici unul.

Care este starea pacientei in prezent?

Din fericire, tanara este in afara oricarui pericol. A fost operata in Spitalul European Polisano MedLife, in sectia de chirurgie cardiovasculara, care este de fapt sectia clinica a Facultatii de Medicina din Sibiu. Interventia a durat patru ore si jumatate, iar pacienta in momentul de fata este, cum spuneam, in fara oricarui pericol si va fi externata marti din spital. A fost o munca de echipa, incepand cu medicii de la Botosani, apoi specialistii din Iasi, Targu Mures si, bineinteles, Sibiu.
Doctorul Victor Costache multumeste celor care s-au implicat in managementul rapid al tinerei, echipa de cardiologie din Botosani, impreuna cu sefa de sectie, doamna doctor Matei. Doamna doctor chiar a fost o eroina care, dupa ce a diagnosticat rapid aceasta boala grava, s-a luptat sa gaseasca imediat o solutie de transport rapid.

One thought on “O tânără din Botoșani, salvată de „medicul fericit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *