Două fetițe din Botoșani s-au întors cu premii de la un festival internațional de muzică ușoară

În perioada 19-22 octombrie 2019 a avut loc, în Chișinău, Republica Moldova, ediția a III-a a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară ”Constelația Talentelor”, organizat de Asociația Moldova Club Unesco, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării și Primăria Chișinău.

Cu participarea a 20 de tări ( Moldova, România, Vietnam, Africa de Sud, Rusia, Belarus, Ucraina, Macedonia, Armenia, Kazahstan, Australia, Irlanda, Anglia, Italia, etc.) și cu un juriu prezidat de marele interpret rus Bedros Kirkorov, tatăl și mai celebrului Filip Kirkorov, festivalul face parte din lista celor mai importante manifestări culturale din lume. Orasul Botoșani a fost reprezentat de Măriuca Stan-Muraru (8 ani) și Andreea Rotariu ( 14 ani), ambele reușind să câștige Grand Prix-ul categoriei la care au concurat.

La categoria de vârstă 8-10 ani, 32 de concurenți au cântat pentru GRAND PRIX-ul categoriei, dar Măriuca a fost singura care a reușit să îl câștige, ea primind și invitație in Macedonia, la un alt festival de muzică internațional. De asemenea, Măriuca a fost invitată la Radio Sputnik pentru a vorbi despre succesul ei la acest festival si despre premiile obținute în ultima lună: Trofeul categoriei- “Festivalul Constelatia Necunoscuta”, Vaslui, trofeul categoriei- “Festivalul Zambetului de Copil”, Piatra-Neamt, Premiul I- Festivalul International “VOLARE”. Melodia cu care a reușit să cucerească juriul se numeste PUNE-ȚI ZÂMBETUL AL LOC și este compusă de Alexandru Anghel, versurile aparținând Theei Miculescu, iar aranjamentul muzical este semnat de Andrei Tudor.

Măriuca Stan Muraru face cursuri de canto in cadrul Studioului Muzical CHEIA SOL, fiind pregătită de Oana Pușcașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *