Seminarul Eminescu, la a V-a ediție. Vezi programul!

memorialul ipotestiMemorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează, în perioada 14-15 octombrie 2019, a V-a ediție a Seminarului Eminescu. Gândit, inițial, ca un cadru de discuții pe teme de creație eminesciană pentru profesori și studenți din Cernăuți, Republica Moldova și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seminarul și-a extins cu fiecare an arealul, anul acesta adunând studenți de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea din Tiraspol cu sediul la Chișinău, Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Lucrările Seminarului vor începe în data de 14 octombrie, ora 10.00, în amfiteatrul LaurențiuUlici, cu discuții, moderate de prof. Mircea A. Diaconu, în cadrul mesei rotunde Eminescu și noi.

Între orele 14.00 și 16.00, vor avea loc lecturi și discuții din seria Poeți în dialog, moderată de Lucia Țurcanu. Invitații acestei ediții sunt poeții Gellu Dorian și Grigore Chiper. La Lacul cu nuferi, începând cu ora 16.30, studenții vor citi poezie de Eminescu.

Pe 15 octombrie, lucrările Seminarului se vor desfășura în două secțiuni: între 10.00 și 13.00 – Mihai Eminescu, Icoană și privaz, secțiune moderată de prof.  Daniela Petroșel; între 14.00 și 16.30 – George Călinescu, Eminescu la Cernăuți, secțiune moderată de prof.  Mircea A. Diaconu.

Activitatea Seminarului se va încheia cu proiecții din fonoteca Memorialului Ipotești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *